Νεοχώρι: Ένας τραυματίας από τη φωτιά – Στάχτη 10 στρέμματα δασικής έκτασης

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Νεοχώρι κατέκαψε περίπου δέκα στρέμματα δασικής έκτασης, με την άμεση κινητοποίηση των αρχών και τη συνδρομή εναέριων μέσων να αποτρέπουν την περαιτέρω εξάπλωσή της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από άτομο που έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών σε αγροτεμάχιο, πριν από την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με την επιβολή υψηλού διοικητικού προστίμου, ενώ αναμένεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα από τις αρμόδιες αρχές.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Εθνική Οδό Βόλου – Νεοχωρίου, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων νότια του οικισμού. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 39 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ενώ δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές αναζωπυρώσεις.
- 11 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα















