Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη Χίος, όταν μία 32χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ρουκέτα κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, στην περιοχή του Βροντάδος.
Χτύπημα από ρουκέτα κατά τη διάρκεια της Ανάστασης
Το περιστατικό συνέβη ενώ η γυναίκα κατευθυνόταν προς την εκκλησία του Αγίου Μάρκου μαζί με την οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, δέχθηκε ρουκέτα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη γνάθο.
Μεταφορά στην Αθήνα λόγω έλλειψης ειδικού
Ο τραυματισμός κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρός, καθώς προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, απαιτώντας άμεση ιατρική παρέμβαση από γναθοχειρουργό. Ωστόσο, στο νοσοκομείο της Χίου δεν υπήρχε διαθέσιμος ειδικός, γεγονός που οδήγησε στη διακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνα.
Επιτυχής χειρουργική επέμβαση
Η 32χρονη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τους γιατρούς να καταβάλλουν προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση των τραυμάτων της.
Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους που εγκυμονεί το έθιμο των ρουκετοπόλεμων κατά τον εορτασμό της Ανάστασης.