Ιράν: Νεκρός ο υποστράτηγος Σεγιέντ Ματζίντ Καντεμί
Τον θάνατο του υποστράτηγου Σεγιέντ Ματζίντ Καντεμί, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), ανακοίνωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες.
Καταγγελία για «τρομοκρατική επίθεση»
Σύμφωνα με ανακοίνωση του IRGC, που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Tasnim, ο υποστράτηγος Καντεμί σκοτώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από αυτό που χαρακτηρίζεται ως «εγκληματική τρομοκρατική επίθεση».
Οι ιρανικές αρχές αποδίδουν την επίθεση σε «αμερικανοσιωνιστικό εχθρό», εν μέσω συνεχιζόμενων εχθροπραξιών σε πολλαπλά μέτωπα.
Ένταση σε πολλά μέτωπα
Η δολοφονία σημειώνεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης, με στρατιωτικές και διπλωματικές εξελίξεις να βρίσκονται σε εξέλιξη. Αξιωματούχοι από διάφορες πλευρές συνεχίζουν να προχωρούν σε δηλώσεις, ενώ η κατάσταση παραμένει ρευστή.
Το IRGC κάνει λόγο για μια ευρύτερη σύγκρουση, την οποία περιγράφει ως «Τρίτο Επιβληθέντα Παγκόσμιο Πόλεμο».
- 1 λεπτό πριν Εθνική Ασφαλιστική: Άμεσα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους ασφαλισμένους
- 24 λεπτά πριν Meteo.gr: Πάνω από 480.000 καμένα στρέμματα στη Δυτική Αττική σε εννέα χρόνια
- 46 λεπτά πριν Δυτική Αττική: Ήχησε ξανά το 112 για Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι









