Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 9,71% της ΕΥΔΑΠ

Δύο μεγάλα πακέτα συνολικά 10,34 εκατ. μετοχών της ΕΥΔΑΠ άλλαξαν χέρια λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συνολική αξία της συναλλαγής να φτάνει τα 103,4 εκατ. ευρώ.
Οι μετοχές διακινήθηκαν στην τιμή των 10 ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος των 7,31 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον στην αγορά. Το ποσοστό αντιστοιχεί στο 9,71% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και εκτιμάται ότι σχετίζεται με τη συμμετοχή του επενδυτή John Paulson, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο φέρεται να πέρασε σε θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κίνηση που ερμηνεύεται ως στρατηγική τοποθέτηση στον τομέα των υδάτων ενόψει μελλοντικών εξελίξεων στον κλάδο. Ο Paulson είχε αποκτήσει περίπου το 10% της ΕΥΔΑΠ το 2014, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε αποεπένδυση από άλλες ελληνικές τράπεζες.
- 2 ώρες πριν Σύνταξη στα 62: Πότε χρειάζεται εξαγορά πλασματικών ετών
- 2 ώρες πριν Όλυμπος: Τραυματίστηκε 59χρονος ορειβάτης – Ζητήθηκε ελικόπτερο για τη μεταφορά του
- 2 ώρες πριν Κρήτη: Ηλεκτροπληξία υπέστη 27χρονος σε ξενοδοχείο – Μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ















