Ζάκυνθος: Η απάντηση της παιδιάτρου για το περιστατικό με το βρέφος-«Δεν υποτιμήθηκε ποτέ η σοβαρότητα»

Ζάκυνθος: Η απάντηση της παιδιάτρου για το περιστατικό με το βρέφος-«Δεν υποτιμήθηκε ποτέ η σοβαρότητα»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Τη δική της εκδοχή για το συμβάν της 21ης Φεβρουαρίου 2026 στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, που αφορά βρέφος με μηνιγγίτιδα, έδωσε η παιδίατρος που τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων.

Μέσω του συνηγόρου της, επισημαίνεται ότι «η πρώτη σκέψη όλων είναι στο βρέφος», με ευχές για θετική έκβαση της υγείας του.

Τι υποστηρίζει για τη διαχείριση του περιστατικού

Σύμφωνα με τη δήλωση, η γιατρός βρισκόταν σε καθεστώς on-call εφημερίας στην οικία της όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την ιατρό των Επειγόντων για τη μεταφορά βρέφους με πυρετό και εξάνθημα.

Όπως αναφέρεται, συνέστησε άμεσα την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική και τη διενέργεια πλήρους εργαστηριακού ελέγχου. Μετά την έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων, έδωσε οδηγίες για ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

Τονίζεται ότι σε κανένα στάδιο δεν υποτιμήθηκε η σοβαρότητα του περιστατικού και ότι ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες ιατρικές διαδικασίες, εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.

Η κατάσταση της υγείας της και η εξ αποστάσεως καθοδήγηση

Στη δήλωση επισημαίνεται ότι την ημέρα εκείνη η παιδίατρος ήταν κλινήρης, με υψηλό πυρετό, έντονη ημικρανία και διαδοχικούς εμετούς, γεγονός που δεν της επέτρεπε – όπως υποστηρίζει – να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Παρά την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να παρείχε ιατρικές οδηγίες εξ αποστάσεως προς το προσωπικό και να ενημέρωσε τη διοίκηση για την αδυναμία φυσικής παρουσίας της.

Αναφορά στις εφημερίες και στη στελέχωση της κλινικής

Στη δήλωση γίνεται επίσης λόγος για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, η οποία – όπως αναφέρεται – στελεχώνεται από μόλις δύο παιδιάτρους που πραγματοποιούν έως και 15 εφημερίες τον μήνα, υπερβαίνοντας το προβλεπόμενο ανώτατο όριο.

Ευχές για το βρέφος και αναφορά σε «άδικη διαπόμπευση»

Κλείνοντας, η παιδίατρος εκφράζει την ευχή της για ταχεία ανάρρωση του βρέφους, επισημαίνοντας ότι ενήργησε με ευσυνειδησία για την προστασία της υγείας του.

Παράλληλα, κάνει λόγο για άδικη προσωπική διαπόμπευση και παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων, ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας γύρω από το περιστατικό.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr