Το μάθημα – “κλειδί” για την προαγωγή 29.000 δημοσίων υπαλλήλων

Το μάθημα – “κλειδί” για την προαγωγή 29.000 δημοσίων υπαλλήλων
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ - Οι εξετάσεις θα γίνονται από το ΑΣΕΠ κάθε τρία χρόνια.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Το μάθημα – “κλειδί” για την προαγωγή 29.000 υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων αποκαλύπτει το νομοσχέδιο που προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Η επιλογή των προϊσταμένων θα γίνει με γραπτές εξετάσεις και παράλληλο περιορισμό της μοριοδότησης που προκύπτει από τα τυπικά προσόντα και τον χρόνο άσκησης καθηκόντων σε θέση ευθύνης.

Ποιο είναι το μάθημα – “κλειδί”

Το μάθημα – “κλειδί” για την κατάληψη μίας εκ των 29.000 προνομιούχων θέσεων είναι το μάθημα της Εργασιακής Αποτελεσματικότητας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στο μάθημα αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση με μεγάλο συντελεστή βαρύτητας σε σχέση με τα υπόλοιπα κριτήρια.

Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι “η επιλογή των προϊσταμένων πρέπει να στηρίζεται περισσότερο στις πραγματικές δυνατότητες του υπαλλήλου και λιγότερο στα τυπικά προσόντα”.

Τα άλλα δύο μαθήματα που θα εξεταστούν -με διαδικασίες ΑΣΕΠ- οι υποψήφιοι προϊστάμενοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι:

  • Μάθημα 1: Στοχευμένες ερωτήσεις που αφορούν γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης (δημόσιες συμβάσεις, υπαλληλικός κώδικας κλπ)
  • Μάθημα 2: Τεστ δεξιοτήτων

Στο νομοσχέδιο τονίζεται ότι θα υπάρχει ένας ισόρροπος περιορισμός της υπερβολικής μοριοδότησης των τυπικών προσόντων αλλά και του χρόνου άσκησης καθηκόντων σε θέση ευθύνης.

Παράλληλα, όπως τονίζεται, θα καταργηθούν οι ειδικές ρυθμίσεις για απευθείας τοποθετήσεις.

Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις

Οι εξετάσεις θα γίνουν από το ΑΣΕΠ κάθε τρία χρόνια με το σύστημα ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών θα τεθεί σε πλήρη διαλειτουργικότητα το σύστημα HRMS (διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού) και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακο Σύστημα (ΟΠΣ) του ΑΣΕΠ.

Ο φιλόδοξος στόχος του ΥΠ.ΕΣ, είναι οι τοποθετήσεις να γίνονται εντός έξι μηνών από 12 που απαιτούνται σήμερα για την ανέλιξη στην ιερασχία.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr