Αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου 2026 εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών (Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α.), με στόχο την αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.
Η επιχείρηση πραγματοποιείται κατόπιν πολύμηνης έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι έρευνες επικεντρώνονται τόσο σε υπαίθριους χώρους της Πανεπιστημιούπολης όσο και σε σημεία που, σύμφωνα με τις αρχές, χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση. Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, καθώς και χρηματικά ποσά, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.
Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν τον ακριβή τρόπο δράσης της οργάνωσης, τον ρόλο του κάθε συλληφθέντα, καθώς και το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων. Η επιχείρηση συνεχίζεται και δεν αποκλείονται περαιτέρω συλλήψεις.
- 10 λεπτά πριν Συντάξεις Ιουλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
- 19 λεπτά πριν ΔΕΗ: Νέες ευκαιρίες εργασίας εκτός ΑΣΕΠ σε 7 ειδικότητες – Πού θα γίνουν οι προσλήψεις
- 1 ώρα πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους















