Στη ΜΕΘ 4χρονο παιδί με γρίπη στο Αγία Σοφία

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία νοσηλεύεται από την Τρίτη ένα αγόρι τεσσάρων ετών που προσβλήθηκε από γρίπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί, το οποίο διαμένει σε περιοχή της Αττικής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του, ενώ κατά την άφιξή του παρουσίασε ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στη ΜΕΘ.
Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΔΥ έχει επισημάνει από τις αρχές Ιανουαρίου σημαντική αύξηση των εισαγωγών ασθενών με γρίπη στα νοσοκομεία της χώρας, με τις νοσηλείες να έχουν υπερδιπλασιαστεί. Όπως τονίζεται, σημαντικό ποσοστό των περιστατικών είναι σοβαρά και αφορά κυρίως ανεμβολίαστους ασθενείς.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΔΥ επαναλαμβάνει τις ισχυρές συστάσεις για:
- Εμβολιασμό κατά της γρίπης, χωρίς καθυστέρηση, ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέτρο πρόληψης σοβαρής νόσησης και θανάτου.
- Άμεση χορήγηση αντι-ιϊκής αγωγής σε άτομα υψηλού κινδύνου με εμφάνιση συμβατών συμπτωμάτων, ανεξαρτήτως επιβεβαίωσης με διαγνωστικό τεστ. Σε περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων σε κλειστές δομές, συνιστάται και η προφυλακτική αγωγή.
- Τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας, όπως συχνό πλύσιμο χεριών, αποφυγή επαφής χεριών με στόμα και μύτη, χρήση μάσκας σε χώρους συνωστισμού από ευπαθείς ομάδες, σωστή αναπνευστική υγιεινή, καλός αερισμός των χώρων και παραμονή στο σπίτι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.
- 56 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 1 ώρα πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















