Νέα στοιχεία για τη πατροκτονία στη Γλυφάδα: Είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014

Σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το παρελθόν του 46χρονου που το πρωί της Κυριακής σκότωσε τον 80χρονο πατέρα του στη Γλυφάδα, προκαλώντας νέα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο το κράτος διαχειρίζεται περιπτώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνων κρατουμένων.
Είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014
Ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της μητέρας του το 2014. Παρ’ όλα αυτά, αποφυλακίστηκε το 2018, τέσσερα χρόνια μετά, κάνοντας χρήση του λεγόμενου «Νόμου Παρασκευόπουλου», ενώ η κανονική ημερομηνία αποφυλάκισής του είχε αρχικά προσδιοριστεί για το 2030.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετά την αποφυλάκισή του εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο, όπου και νοσηλεύθηκε για άγνωστο διάστημα.
Ελεύθερος χωρίς ουσιαστική επιτήρηση
Παρά τις ενδείξεις ψυχικής αστάθειας και το βαρύ ποινικό του ιστορικό, ο 46χρονος φέρεται να κινείτο ξανά ελεύθερος χωρίς να υπάρχει ουσιαστική επιτήρηση ή συστηματική ψυχιατρική παρακολούθηση.
Την ευθύνη της φροντίδας του είχε αναλάβει ο πατέρας του, ο οποίος είχε στηρίξει την αποφυλάκισή του και τον φιλοξενούσε στο σπίτι του στη Γλυφάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος δολοφονήθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα, ενώ ο 46χρονος φέρεται να είχε βάλει δυνατά εκκλησιαστική μουσική, ώστε να καλύπτει τις κραυγές του πατέρα του.
«Γιε μου πέθανα τώρα, μη με σκοτώσεις άλλο», ήταν τα τελευταία λόγια του 80χρονου, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.
«Αν με αφήσετε, θα σκοτώσω και τα αδέρφια μου»
Το άψυχο σώμα του πατέρα εντοπίστηκε μέσα στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, σταθμευμένου μπροστά από την πολυκατοικία. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το πτώμα και στη συνέχεια ανέβηκαν στο διαμέρισμα, όπου συνέλαβαν τον 46χρονο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης ομολόγησε και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Έχω δύο αδέρφια. Αν με αφήσετε ελεύθερο, θα σκοτώσω και τα αδέρφια μου».
Επανέρχονται τα ερωτήματα για παραλείψεις
Η υπόθεση αναζωπυρώνει τη συζήτηση γύρω από τις διαδικασίες αποφυλάκισης βαρυποινιτών και τη διαχείριση ατόμων με σοβαρά ψυχιατρικά ζητήματα.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τη δολοφονία της μητέρας του το 2014, αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τον δράστη σε τυχαίο έλεγχο να έχει στην κατοχή του μαχαίρια και σουγιά. Ωστόσο, τότε είχε αφεθεί ελεύθερος, χωρίς να υπάρξει κάποια περαιτέρω ενέργεια.
Λίγες ώρες αργότερα, σκότωσε τη μητέρα του, ενώ κατά τη σύλληψή του παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα ακατάληπτο κείμενο.
- 13 λεπτά πριν Φωτιά τώρα στην Φιλοθέη Αττικής
- 16 λεπτά πριν Προσλήψεις σε Δήμους: Πήραν υπογραφή 237 νέες θέσεις – Δείτε που
- 23 λεπτά πριν Ιός Δυτικού Νείλου: Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθούμε

















