Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με ισχυρούς ανέμους και παγετό- Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν στα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Στα βόρεια τμήματα της χώρας τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως ως βροχές ή χιονόνερο.
Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενώ προς το βράδυ τα φαινόμενα ενδέχεται να ενταθούν κατά τόπους.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού, ενώ στα γύρω ορεινά και ημιορεινά δεν αποκλείονται ασθενείς χιονοπτώσεις.
Κατά τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Τη νύχτα, στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί–βορειοανατολικοί, με εντάσεις 6–8 μποφόρ στα δυτικά και τοπικά έως 9 μποφόρ στα νοτιοδυτικά, ενώ στα ανατολικά θα φτάνουν τα 5–6 μποφόρ και κατά τόπους στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί στους 7–8°C, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά στους 10–12°C, στα δυτικά και τις νησιωτικές περιοχές στους 11–13°C, ενώ τοπικά σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 15–16°C. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα βόρεια.
- 4 λεπτά πριν Ζεφύρι: Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- 12 λεπτά πριν Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ
- 15 λεπτά πριν Νέα Γραμμή 5 στο Μετρό της Αθήνας: Πότε ξεκινά και ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί


















