Από τον παγετό στις καταιγίδες: Πότε έρχεται η νέα κακοκαιρία – Πού θα χιονίσει

Από τον παγετό στις καταιγίδες: Πότε έρχεται η νέα κακοκαιρία – Πού θα χιονίσει

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες διαμορφώνεται σε δύο διακριτές φάσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΜΥ και των μετεωρολόγων.

Η πρώτη φάση χαρακτηρίζεται από έντονο ψύχος και παγετό, που αναμένεται να επιμείνουν τουλάχιστον έως και την Τρίτη, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, έως το μεσημέρι της Τρίτης θα σημειώνονται τοπικές και κυρίως εξασθενημένες χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ οι πρωινές ώρες θα συνοδεύονται από ισχυρό παγετό. Στη δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος ενδέχεται να πέσει έως και τους -8°C, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περίπου μεταξύ -5°C και -6°C. Στα κεντρικά ορεινά οι θερμοκρασίες αναμένεται να κινηθούν από -4°C έως -2°C, με τις χαμηλότερες τιμές να καταγράφονται το πρωί της Τρίτης.

Η δεύτερη φάση ξεκινά από το απόγευμα και κυρίως από το βράδυ της Τρίτης, όταν ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα, μεταφέροντας θερμότερες και πιο υγρές αέριες μάζες. Η συνάντησή τους με το ήδη «παγωμένο» υπόβαθρο που θα υπάρχει πάνω από την Ελλάδα αναμένεται να προκαλέσει σημαντική επιδείνωση, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Παράλληλα, από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ο καιρός στην Αττική – Τι αναμένεται

Για την Αττική, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως από το βράδυ της Τρίτης θα ενταθούν οι βροχοπτώσεις, ενώ την Τετάρτη αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα, προβλέπονται και ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.

Ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, επισήμανε ότι οι πολύ ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες που επηρέασαν τη χώρα από τα βορειοανατολικά δεν ήταν ικανές να δώσουν αξιόλογο υετό. Ωστόσο, από το βράδυ της Τρίτης, με την προσέγγιση του βαρομετρικού χαμηλού, θα αυξηθεί η υγρασία και θα ενισχυθεί η δυναμική υποστήριξη της κακοκαιρίας, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε πιο έντονα και πιο «γεμάτα» φαινόμενα την Τετάρτη. Όπως σημείωσε, η ΕΜΥ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχετικής προειδοποίησης για την επιδείνωση.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, εκτιμώντας ότι από το βράδυ της Τρίτης το βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει πολλές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις, με έμφαση στα ορεινά.

Τέλος, ο Νίκος Κεντερές ανέφερε ότι, παρότι σημειώθηκαν τρεις ισχυρές ψυχρές εισβολές μέσα στον Ιανουάριο, τα χιόνια δεν ήταν ιδιαίτερα πολλά, καθώς οι αέριες μάζες ήταν κυρίως ξηρές. Όπως τόνισε, η τρίτη ψυχρή εισβολή θα αρχίσει να εξασθενεί από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ το βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα φέρει αυξημένες βροχές και χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, αλλά και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά, κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα.

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πριν από το τέλος του μήνα αναμένεται νέο βαρομετρικό χαμηλό από τη Μεσόγειο, που θα διατηρήσει τον Ιανουάριο σε γενικές γραμμές πιο βροχερό.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr