Χατζηδάκης για αγροτικά μπλόκα: «Η κυβέρνηση δεν θα μείνει θεατής – Θέλουμε λύση με διάλογο»

Μήνυμα αποφασιστικότητας αλλά και πρόσκληση για συνεννόηση έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στα αγροτικά μπλόκα και την πολυήμερη ένταση που καταγράφεται σε κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.
Μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ήρεμη και συναινετική εκτόνωση, ωστόσο υπογράμμισε πως, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, «ο νόμος θα εφαρμοστεί».
«Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια»
Όπως σημείωσε, οι ίδιοι οι αγρότες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η παρατεταμένη ένταση τους απομονώνει από την κοινωνία και προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στον πρωτογενή τομέα.
«Η κυβέρνηση μίλησε ξεκάθαρα, ανέλαβε τις ευθύνες της και σε κάθε περίπτωση δεν θα μείνει θεατής», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στις διαφοροποιήσεις μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών, επισημαίνοντας ότι συνυπάρχουν σκληρές κομματικές φωνές αλλά και πιο μετριοπαθείς στάσεις.
Όπως είπε, η επιλογή «έχω αιτήματα αλλά δεν συζητώ» συνιστά «παγκόσμια πρωτοτυπία» και ξεπερνά την κοινή λογική, ειδικά όταν πριν από λίγους μήνες υπήρχε διάλογος με την κυβέρνηση.
Δείτε το βίντεο:
Ανοιχτό το τραπέζι του διαλόγου
Ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι ορισμένα μπλόκα έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση, προσθέτοντας ότι μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.
Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως ο Πρωθυπουργός παραμένει διαθέσιμος, εφόσον οι αγροτοσυνδικαλιστές προσέλθουν συντεταγμένα και με ενιαία στάση.
Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος υπουργός βρίσκονται στη διάθεσή τους για συζήτηση, τονίζοντας ότι «ο διάλογος πάντα βοηθά».
Πολιτικές αιχμές και μήνυμα σταθερότητας
Απαντώντας σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τα σενάρια δημιουργίας νέου κόμματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι, μετά από επτά χρόνια διακυβέρνησης, είναι φυσικό να υπάρχει κόπωση σε μέρος του εκλογικού σώματος.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση εκφράζει μια προσέγγιση κοινής λογικής και ρεαλιστικής διαχείρισης, σε αντίθεση –όπως είπε– με την αντιπολίτευση που κινείται σε πιο ακραίες ή λαϊκιστικές κατευθύνσεις.
Κλείνοντας, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι η χώρα να παραμείνει σε τροχιά σοβαρότητας και αποτελεσματικής διακυβέρνησης, ώστε να μη χαθούν οι θυσίες των πολιτών και η πρόοδος των τελευταίων ετών – ένα στοίχημα που, όπως τόνισε, αφορά όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά ολόκληρη την κοινωνία.
- 2 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 25 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 33 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

















