Κακοκαιρία «σφυροκόπημα»: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο κόκκινο με καταιγίδες και 9 μποφόρ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 6 Ιανουαρίου 2026 έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 8 Ιανουαρίου 2026, επηρεάζοντας κυρίως περιοχές της δυτικής και της βορειοανατολικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα δεν θα είναι μόνο έντονα, αλλά και μεγάλης διάρκειας, ενώ κατά τόπους ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Περιοχές με έντονα φαινόμενα
Τρίτη 06/01/2026
- Νησιά Ιονίου, με έμφαση σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Κεφαλονιά
- Ήπειρος, κυρίως Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα και δυτικά Ιωάννινα
- Δυτική Στερεά Ελλάδα, κυρίως Αιτωλοακαρνανία
- Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τις απογευματινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση)
Τετάρτη 07/01/2026
- Νησιά Ιονίου (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά)
- Ήπειρος (Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Άρτα)
- Δυτική Στερεά Ελλάδα (Αιτωλοακαρνανία)
- Δυτική και νότια Πελοπόννησος από το απόγευμα έως αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση)
- Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση)
Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 08/01/2026 τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά, ωστόσο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας με διαφορετικά κατά τόπους χαρακτηριστικά.
Για γενική εικόνα και συνεχή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου αναμένεται εντός 24 ωρών. Ενημέρωση παρέχεται επίσης μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm σε Ελλάδα και Ευρώπη.
- 4 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 35 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















