Σύλληψη Μαδούρο: Ανακοίνωση Τραμπ για επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φέρονται να πραγματοποίησαν με επιτυχία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον της Βενεζουέλας και του προέδρου της, Νικολάς Μαδούρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μαδούρο συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του και μεταφέρθηκε αεροπορικώς εκτός της χώρας.
Η επιχείρηση, όπως αναφέρεται, διεξήχθη σε συνεργασία με αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ενώ περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν στη συνέχεια. Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στις 11:00 το πρωί (τοπική ώρα) στο Mar-a-Lago.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν εδώ και χρόνια τον Μαδούρο ότι ηγείται διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, κατηγορίες τις οποίες ο ίδιος έχει επανειλημμένα απορρίψει. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν προσφέρει αμοιβή ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του Μαδούρο.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας στην προεδρική κατοικία Mar-a-Lago, στη Φλόριντα, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες της σύλληψης ή τον τόπο μεταφοράς του Μαδούρο.
- 18 λεπτά πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 1 ώρα πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια
- 2 ώρες πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν


















