ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες μετά τις απολογίες η πεθερά του φερόμενου αρχηγού και ακόμη μία κατηγορουμένη

Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς δύο γυναίκες από την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων αφέθηκαν ελεύθερες μετά τις απολογίες τους ενώπιον του Ευρωπαίου Ανακριτή.
Πρόκειται για πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη δράση εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Κρήτη, η οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, εισέπραττε παράνομα κοινοτικές ενισχύσεις.
Συγκεκριμένα, Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερη μία αγρότισσα, επιβάλλοντάς της τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Παράλληλα, ελεύθερη αφέθηκε και η πεθερά του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή, που φέρεται ως αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 60.000 ευρώ.
Από τους επτά συνολικά κατηγορουμένους που ξεκίνησαν σήμερα τη διαδικασία απολογιών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήδη πέντε έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι.
Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού, στην οποία επιβλήθηκε επίσης εγγύηση 60.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η μητέρα όσο και η πεθερά του βασικού κατηγορούμενου υποστήριξαν ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι είχαν παραχωρήσει τη διαχείριση της περιουσίας τους στα παιδιά τους.
«Ό,τι μου έλεγαν να υπογράψω, το υπέγραφα», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του αγροτοσυνδικαλιστή, επιχειρώντας να αποστασιοποιηθεί από τις επίμαχες ενέργειες.
Η απολογητική διαδικασία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, με τις απολογίες των δύο τελευταίων κατηγορουμένων, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις επόμενες δικαστικές εξελίξεις.
- 51 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 1 ώρα πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















