Κινητοποίηση συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, με χιλιάδες συνταξιούχους να δίνουν δυναμικό «παρών» μπροστά στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κινητοποίηση, που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί, οργανώνεται από την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ) και έχει στο επίκεντρο τα διαχρονικά αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος.

Η ΑΓΣΣΕ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συνταξιούχους, υπογραμμίζοντας ότι η ακρίβεια, οι χαμηλές συντάξεις και οι περικοπές δεν αφήνουν περιθώρια αναμονής. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων ξεκαθαρίζουν ότι διεκδικούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, με πολιτικές αποφάσεις και όχι με υποσχέσεις για το μέλλον.

Στην ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία θέτει σαφές πλαίσιο αιτημάτων. Μεταξύ άλλων, ζητά οριστική λύση στο ζήτημα της προσωπικής διαφοράς από φέτος και όχι το 2027, καθώς και την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), έστω και σταδιακά. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των αναδρομικών του 11μήνου 2015-2016 για όλους, χωρίς δικαστικές προσφυγές και προαπαιτούμενα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο θέμα των συντάξεων χηρείας, με την ΑΓΣΣΕ να ζητά κοινωνική λύση για την τριετία, αφού προηγηθεί το δικαίωμα επιλογής. Την ίδια στιγμή, οι συνταξιούχοι απαιτούν πραγματικές αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο ύψος του πληθωρισμού, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και αύξηση του αφορολόγητου ορίου.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται ακόμη η επαναφορά της εισφοράς ασθενείας στο 4% μόνο στην πρώτη κύρια σύνταξη, η νομοθετική επαναχορήγηση των δώρων, καθώς και η επαναφορά του ΕΚΑΣ με δωρεάν φάρμακα για όλους τους δικαιούχους. Παράλληλα, οι συνταξιούχοι ζητούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα κατά της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας, αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ με μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα.

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Η Χρυσούλα Κέντσου-Δρακάκη είναι δημοσιογράφος και καλύπτει θέματα ΑΣΕΠ με ειδίκευση στην Υγεία και στην Ψυχαγωγία. Εχει σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία και λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση - επιμέλεια κειμένων. Προϋπηρεσία στο Epixeiro.gr και στο Healthweb.gr.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: ypiresies@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies