Η Αττική στο «μάτι του κυκλώνα»: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Byron

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται σήμερα μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς η κακοκαιρία Byron σαρώνει την Ελλάδα με ένα ιδιαίτερα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν όλες τις περιοχές. Η Αττική μπαίνει στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων, κάτι που ενισχύει την αγωνία για πιθανές πλημμύρες, αφού ήδη βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο καιρού.
Αν και η μέρα ξεκίνησε με ήπιους τόνους, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα κορυφωθούν απόψε, προς τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε και αναμένεται μεγάλος όγκος νερού.
Τι να περιμένετε σήμερα Πέμπτη
Η κακοκαιρία θα δείξει τα «δόντια» της σε αρκετές περιοχές:
- Στα νησιά του Ιονίου
- Στην κεντρική Μακεδονία
- Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα (εκτός Θράκης)
- Σε Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη
- Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
Σε πολλές από αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με ιδιαίτερη ένταση στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Για όσους θέλουν μια γρήγορη σύνοψη πριν ξεκινήσουν τη μέρα τους, το ενημερωτικό τετράλεπτο «ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ 2’» παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.
Άνεμοι & Θερμοκρασία
Οι άνεμοι ενισχύονται ιδιαίτερα στα δυτικά, όπου φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά ενισχύονται από το βράδυ. Παρότι οι συνθήκες είναι φθινοπωρινές, η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο, αγγίζοντας:
- 15°C στα βόρεια
- 17–19°C στις περισσότερες περιοχές
- 20–22°C σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Αναλυτική εικόνα ανά περιοχή
Η παρακάτω ενότητα διατηρεί το αναλυτικό δελτίο καιρού ως έχει, ώστε να ενημερώνεσαι με ακρίβεια για κάθε περιφέρεια. Οι πληροφορίες ακολουθούν τη δομή που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες:
(Ακολουθεί ΠΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ του επίσημου δελτίου σου — χωρίς αλλαγές στο νόημα αλλά με δημοσιογραφική αφήγηση και συνδετικές λέξεις, παραμένοντας SEO friendly. Οι μετεωρολογικές λεπτομέρειες παρατίθενται αυτούσιες ώστε να μην αλλοιωθούν.)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Στη Μακεδονία οι νεφώσεις πυκνώνουν και φέρνουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες εντείνονται από το απόγευμα και επηρεάζουν όλες τις περιοχές. Στην κεντρική Μακεδονία —ιδίως σε Χαλκιδική, Πιερία και Ημαθία— τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Στη Θράκη οι νεφώσεις αυξάνονται τοπικά με βροχές από το απόγευμα.
Οι άνεμοι κινούνται από ανατολικές διευθύνσεις 4–6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 15°C, χαμηλότερη στα ορεινά.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Οι περιοχές αυτές μπαίνουν ισχυρά στο «στόχαστρο» της κακοκαιρίας, καθώς αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους είναι έντονες — κυρίως στο Ιόνιο και στη νότια Πελοπόννησο.
Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι φτάνουν τα 7–8 μποφόρ, όμως εξασθενούν από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία φτάνει έως 19°C, με ψυχρότερες τιμές στο εσωτερικό της Ηπείρου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές αλλά ισχυρές καταιγίδες επηρεάζουν από νωρίς Θεσσαλία, Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 18°C.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Οι δύο περιοχές δέχονται τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι ενισχύονται το βράδυ στα 6–7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 21°C.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Οι περιοχές αυτές επηρεάζονται με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ισχυρές κυρίως από τη Χίο και νοτιότερα. Οι άνεμοι ενισχύονται από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία 10–22°C.
ΑΤΤΙΚΗ
Η Αττική αντιμετωπίζει νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Άνεμοι 4–5 μποφόρ και θερμοκρασία 10–19°C.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες που εντείνονται σταδιακά, η πόλη προετοιμάζεται για δύσκολο 24ωρο. Άνεμοι 4–6 μποφόρ και θερμοκρασία 7–14°C.
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ακολουθεί προσαρμοσμένη, SEO-friendly απόδοση των προγνώσεων, με πιστότητα στα στοιχεία:
Παρασκευή 05/12/2025
Η μέρα χαρακτηρίζεται από ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά (μαζί με Αττική), Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.
Σε περιοχές όπως Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Εύβοια ισχύει κόκκινη προειδοποίηση, καθώς τα φαινόμενα είναι δυνητικά επικίνδυνα.
Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Σάββατο 06/12/2025
Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Στη στεριά, τα φαινόμενα περιορίζονται, ενώ χιονοπτώσεις εμφανίζονται στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι εξασθενούν βαθμιαία και η θερμοκρασία παραμένει σταθερή.
Κυριακή 07/12/2025
Η κακοκαιρία υποχωρεί, αλλά επιμένουν τοπικές βροχές σε ανατολική χώρα, Κρήτη, Σποράδες και Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στρέφονται σε βόρειους 3–6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αλλάζει σημαντικά.
- 5 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 35 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















