Αττική Οδός: Διάσωση τραυματισμένης αλεπούς στην Παπάγου–Κατεχάκη

Ένα ακόμη περιστατικό άγριας ζωής σε αστικό περιβάλλον καταγράφηκε στην Αττική Οδό, στην περιοχή Παπάγου–Κατεχάκη, όπου εντοπίστηκε τραυματισμένη αλεπού κάτω από γέφυρα του αυτοκινητόδρομου. Το ζώο έφερε σοβαρό τραύμα στο μάτι, πιθανότατα συνέπεια τροχαίας σύγκρουσης.
Σύμφωνα με την ANIMA – Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, η επιχείρηση διάσωσης χρειάστηκε τη συντονισμένη παρέμβαση των υπαλλήλων της Αττικής Οδού και της Τροχαίας, οι οποίοι κατάφεραν να προσεγγίσουν με ασφάλεια την αλεπού και να την παραδώσουν στους ειδικούς.
Συνεχής αύξηση εμφάνισης αλεπούδων στον αστικό ιστό
Η ANIMA επιβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντιθέτως, όπως αναφέρει, οι αναφορές για αλεπούδες σε κατοικημένες περιοχές γίνονται ολοένα και συχνότερες. Η αναζήτηση τροφής και η έλλειψη ασφαλών φυσικών καταφυγίων οδηγούν τα ζώα σε δρόμους, πάρκα και πυκνοκατοικημένες γειτονιές, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.
Αυτή η αυξανόμενη παρουσία της άγριας ζωής μέσα στις πόλεις αναδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή, ενημέρωση και υπεύθυνη συνύπαρξη από τους κατοίκους.
Άμεση φροντίδα και περίθαλψη
Η αλεπού μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνίατρο μέσω της ANIMA, όπου έλαβε εξειδικευμένη περίθαλψη. Το τραύμα της, αν και σοβαρό, θεωρείται αντιμετωπίσιμο και οι ειδικοί εκτιμούν ότι έχει πιθανότητες πλήρους αποκατάστασης.
Το περιστατικό υπενθυμίζει πόσο απαραίτητη είναι η ενημέρωση και η ταχεία αντίδραση όταν εντοπίζεται τραυματισμένο άγριο ζώο, καθώς και ο ρόλος που μπορούν να παίξουν οι πολίτες και οι αρμόδιες υπηρεσίες στην προστασία της άγριας ζωής.
- 6 λεπτά πριν Συναγερμός στον Πειραιά: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού
- 13 λεπτά πριν Νέα βίντεο απόδρασης του κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού
- 20 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ















