Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και αυξημένη αφρικανική σκόνη

Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα 20 Νοεμβρίου, καθώς βροχές εμφανίζονται στα δυτικά, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία φτάνει έως τους 24°C, ενώ οι άνεμοι πνέουν με ένταση 3–6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν μεταβάλλεται σημαντικά: στα βόρεια κυμαίνεται στους 19–21°C, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αγγίζει τους 22–24°C. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Αττική: Συννεφιά, θερμοκρασία 17–23°C, άνεμοι 4–6 μποφόρ.
- Θεσσαλονίκη: Βροχερή ημέρα με θερμοκρασία 13–20°C και ανέμους 2–5 μποφόρ.
Πώς εξελίσσεται ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα
Παρασκευή
Την Παρασκευή, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και το ανατολικό Αιγαίο, εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα σημειώνονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης συνεχίζεται κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Οι νοτιάδες πνέουν 4–6 μποφόρ, στο Αιγαίο 6–7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια επίπεδα: 21–23°C στις περισσότερες περιοχές και 24–25°C σε Δωδεκάνησα και βόρεια Κρήτη.
Το Σάββατο, στα δυτικά και βόρεια επικρατούν αυξημένες νεφώσεις με κατά διαστήματα βροχές. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σημειώνονται καταιγίδες που πιθανότατα είναι ισχυρές έως το μεσημέρι.
Στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις είναι αραιές αλλά πυκνώνουν κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και νησιά Ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι παραμένουν νοτιάδες 4–6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση στα δυτικά.
Από την Κυριακή η θερμοκρασία πέφτει αισθητά, αρχικά στα βόρεια και δυτικά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα.
Οι βροχές και οι καταιγίδες επιμένουν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές.
Στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας σημειώνονται χιονοπτώσεις.
Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι πνέουν 4–5 μποφόρ, στα πελάγη έως 6 μποφόρ, αλλά εξασθενούν από το απόγευμα. Το βράδυ, στα βορειοδυτικά επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι 3–4 μποφόρ.
Τη Δευτέρα η ψυχρή εισβολή γίνεται πιο έντονη και η θερμοκρασία πέφτει σε ολόκληρη τη χώρα. Οι βροχές περιορίζονται σημαντικά και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρα μόνο σε Κυκλάδες, Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς–βορειοδυτικούς 3–5 μποφόρ.
- 16 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 38 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 47 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη















