Δίκη Κ. Γρίβα: Ελεύθερος με όρους ο αστυνομικός που είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/11) ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης που είχε συνομιλήσει με την Κυριακή Γρίβα τη στιγμή που εκείνη ζητούσε περιπολικό, λίγο πριν δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της.
Η απόφαση ελήφθη μετά την απολογία του, με ανακριτή και εισαγγελέα να συμφωνούν στην επιβολή ενός περιοριστικού όρου: την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Ο δικηγόρος του, Χρήστος Καραμανλής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η φράση το περιπολικό δεν είναι ταξί δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, είναι μία άστοχη φράση», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο αστυνομικός «έπραξε το καθήκον του και ενήργησε βάση των πρωτοκόλλων».
Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για την αποστολή περιπολικού, οι οποίοι –όπως είπε– «δεν πληρούνταν με βάση το τηλεφώνημα της Κυριακής Γρίβα», καθώς δεν είχε εικόνα ότι η 28χρονη κινδύνευε εκείνη τη στιγμή.
Η συνέχεια της διαδικασίας
Μετά την απολογία του τηλεφωνητή, σειρά έχει να απολογηθεί ο σκοπός του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος βρισκόταν στο αστυνομικό κουβούκλιο την ώρα που σημειώθηκε η δολοφονία της 28χρονης.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε απολογηθεί η αστυνομικός υπηρεσίας εκείνο το μοιραίο βράδυ και είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
- 9 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα














