ΗΣΑΠ: Ακινητοποιούνται οι συρμοί για 10 λεπτά – Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Σε συμβολική στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) το πρωί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου, τιμώντας τη μνήμη του Πέτρου Γιάμαλη, του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα το 2021.
Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί της γραμμής 1 θα ακινητοποιηθούν από τις 11:15 έως τις 11:25 το πρωί, ώστε οι εργαζόμενοι να αποτίσουν φόρο τιμής στις 11:00 στο σημείο του δυστυχήματος, στο Νέο Ηράκλειο.
Όπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους:
«Παρά τις υποσχέσεις για την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, η δικογραφία παραμένει στάσιμη και καμία ποινική ευθύνη δεν έχει αποδοθεί έως σήμερα. Η πολύχρονη αυτή καθυστέρηση συνιστά προσβολή για τον Πέτρο, την οικογένειά του, καθώς και για όλους τους εργαζόμενους που απαιτούν δικαίωση».
Οι συνάδελφοί του Πέτρου Γιάμαλη τονίζουν ότι η στάση αυτή δεν αποτελεί απλώς ένδειξη μνήμης, αλλά μήνυμα ευθύνης και διεκδίκησης απέναντι σε κάθε εργατικό ατύχημα που παραμένει χωρίς δικαίωση.
Το τραγικό δυστύχημα του 2021
Το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021, όταν μισθωμένο όχημα λείανσης γραμμών άρχισε να κινείται εκτός ελέγχου στη γραμμή καθόδου από την Κηφισιά.
Οι τρεις εργαζόμενοι που επέβαιναν στο όχημα εγκατέλειψαν το βαγόνι εν κινήσει και τραυματίστηκαν, ενώ ο 41χρονος εργοδηγός της ΣΤΑΣΥ, Πέτρος Γιάμαλης, έχασε τη ζωή του μετά τη σύγκρουση του οχήματος με συρμό που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου για να ανακόψει την πορεία του.
- 20 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα















