Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος με βαλλίστρα, τόξο και όπλα

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 19χρονου Τούρκου και σε δέκα προσαγωγές, εννέα εκ των οποίων αφορούν επίσης Τούρκους υπηκόους.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε βαλλίστρα, τόξο και άλλα όπλα, τα οποία ο νεαρός κατείχε παράνομα.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας
Η επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελέστηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχή της Χαλκιδικής, εντοπίζοντας πολλαπλά αντικείμενα οπλισμού και ενδείξεις παράνομης δραστηριότητας.
Ο συλληφθείς και οι υπόλοιπες προσαγωγές
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 19χρονος Τούρκος συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε βαλλίστρα, την οποία κατείχε χωρίς άδεια, ενώ κατασχέθηκαν και άλλα ύποπτα αντικείμενα.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν δέκα προσαγωγές – εννέα Τούρκων υπηκόων και ενός Έλληνα. Όλοι οδηγήθηκαν στα αρμόδια τμήματα για εξακρίβωση στοιχείων και ανάκριση.
Έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς δεν είναι άγνωστος στις αρχές, καθώς έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για προηγούμενες υποθέσεις.
Ο 19χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, ενώ οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε οργανωμένη ομάδα.
Οι έρευνες συνεχίζονται
Η αστυνομία συνεχίζει τις ανακρίσεις και ανάλυση ευρημάτων από τα κατασχεμένα αντικείμενα, προκειμένου να εξακριβώσει την προέλευση των όπλων και τους πιθανούς συνεργούς του 19χρονου.
Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και οι αρχές δεν αποκλείουν νέες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.
- 20 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 50 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















