Κακοκαιρία «χτυπά» τη Δυτική Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, με κύρια μέτωπα την Αιτωλοακαρνανία, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία. Οι έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε πλημμύρες, διακοπές κυκλοφορίας και κλείσιμο σχολείων, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα.
Πλημμύρες και επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων στη Βόνιτσα
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περίπου 10 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα στην περιοχή της Βόνιτσας. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ρυάκια, ενώ συνεργεία επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και να προλάβουν νέες ζημιές.
Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, καθώς οι επόμενες ώρες κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες για τη Δυτική Ελλάδα.
Προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας
Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε διακοπή κυκλοφορίας για περίπου μία ώρα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, στο ύψος των Παραδεισίων στην Αρκαδία. Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας, μέχρι να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένες ποσότητες νερού από το οδόστρωμα.
Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως λίγη ώρα αργότερα, ενώ οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα φαινόμενα παραμένουν σε εξέλιξη.
Κλειστά σχολεία στη Μεγαλόπολη λόγω της κακοκαιρίας
Με απόφαση του Δήμου Μεγαλόπολης, όλα τα σχολεία της περιοχής παρέμειναν κλειστά σήμερα, Δευτέρα, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και της επικινδυνότητας στη μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αξιολόγηση της κατάστασης και τυχόν παράταση των μέτρων.
Επί ποδός οι αρχές – Προειδοποιήσεις για νέα φαινόμενα
Η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, επηρεάζοντας και άλλες περιοχές της χώρας.
Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου παραμένουν σε ισχύ προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα.
- Μόλις τώρα Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ
- 3 λεπτά πριν Νέα Γραμμή 5 στο Μετρό της Αθήνας: Πότε ξεκινά και ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί
- 12 λεπτά πριν Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο και κατέληξε ο ίδιος















