Λασίθι: Ανεπιτήρητα ζώα «στοιχίζουν» 1 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφο

Πρόστιμο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ επιβλήθηκε σε κτηνοτρόφο στο Λασίθι, λόγω εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν τα ανεπιτήρητα ζώα του σε καλλιέργειες και περιουσίες της περιοχής. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από σειρά καταγγελιών και ελέγχων της δασικής υπηρεσίας, η οποία διαπίστωσε ότι ο ίδιος κτηνοτρόφος είχε απασχολήσει τις αρχές κατ’ επανάληψη.
Το πρώτο πρόστιμο, ύψους 200 ευρώ, καταλογίστηκε το 2023. Ωστόσο, μετά από περισσότερες από 300 μηνύσεις για αντίστοιχα περιστατικά, το ποσό αυξήθηκε δραματικά, καθώς ο νόμος προβλέπει πολλαπλασιασμό της αρχικής ποινής με ειδικό συντελεστή για κάθε επιπλέον παράβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κτηνοτρόφος δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ενώπιον της Δικαιοσύνης για να αντικρούσει τις κατηγορίες.
Στελέχη της δασικής υπηρεσίας επισημαίνουν ότι η διαδικασία κλιμάκωσης του προστίμου συνεχίζεται, καθώς έχουν υποβληθεί και νέες μηνύσεις. Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και με άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής, με πρόστιμα που αγγίζουν τις 30.000 ευρώ, γεγονός που υπογραμμίζει την ευρύτερη διάσταση του προβλήματος.
Οι αρχές υπενθυμίζουν ότι η ανεξέλεγκτη βόσκηση συνιστά σοβαρή περιβαλλοντική και οικονομική απειλή, καλώντας τους κτηνοτρόφους να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία για την προστασία των καλλιεργειών και του φυσικού περιβάλλοντος.
- 11 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Σήμερα (4/6) η ηλεκτρονική κληρωτίδα – Έρχονται τα αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες προσλήψεις
- 12 λεπτά πριν Έρχονται αναδρομικά έως 3.500 ευρώ για 100.000 συνταξιούχους- Ποιοι θα τα πάρουν
- 26 λεπτά πριν Συναγερμός στον Πειραιά: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού















