Κατέρρευσε σοβάς σε σχολείο στο Πόρτο Ράφτη

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, όταν κατά τη διάρκεια του ολοήμερου προγράμματος την Τετάρτη (5/11) αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι σοβά από την οροφή αίθουσας, τραυματίζοντας ελαφρά δύο μαθητές.
Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών, «εντελώς ξαφνικά αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι σοβά του ταβανιού σχολικής αίθουσας. Μέρος αυτού έπεσε στα κεφάλια δύο μικρών μαθητών, προκαλώντας εκδορές στο πρόσωπο και στις πλάτες τους». Οι γονείς των παιδιών αναμένουν την επίσημη ιατρική γνωμάτευση.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία ξεκίνησε προκαταρκτικό έλεγχο του κτηρίου. Οι εκπαιδευτικοί, εξετάζοντας και τις υπόλοιπες αίθουσες, εντόπισαν εκτεταμένα σημεία υγρασίας, τα οποία –όπως αναφέρουν– είχαν ήδη επισημανθεί από την προηγούμενη σχολική χρονιά.
«Είναι απαραίτητος ένας πλήρης και συστηματικός τεχνικός έλεγχος σε όλες τις αίθουσες, με πιστοποίηση ότι έχουν αντιμετωπιστεί οι φθορές πριν επιστρέψουν οι μαθητές», τονίζει ο σύλλογος, ζητώντας παράλληλα άμεση αποκάλυψη όλων των επικίνδυνων σημείων στην οροφή.
Οι δάσκαλοι προειδοποιούν ότι «η απαξίωση των σχολικών υποδομών και η αντιμετώπιση των προβλημάτων συντήρησης με γνώμονα το κόστος, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών».
- 2 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 24 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 33 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη















