Υπάλληλοι ΣΑΕΚ προς Υπουργείο Παιδείας: «Χρειάζονται πρώτα διορισμοί και μετά ρυθμίσεις»»

Υπάλληλοι ΣΑΕΚ προς Υπουργείο Παιδείας: «Χρειάζονται πρώτα διορισμοί και μετά ρυθμίσεις»»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Τον κώδωνα του κινδύνου για υπερεργασία και «σπαστό» ωράριο στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) κρούουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει πρώτα σε μόνιμες προσλήψεις πριν προωθήσει αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας.

Η παρέμβαση προέρχεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΚΕΔΑΣΥ και ΣΑΕΚ (Π.Σ.Υ.Κ.Σ.Α.Υ.Π.), ο οποίος σε επίσημη επιστολή προς τον Υφυπουργό Παιδείας Κώστα Βλάσση και τη Γενική Γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ Όλγα Καφετζοπούλου, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την εφαρμογή κλιμακωτού ή εναλλασσόμενου ωραρίου χωρίς επαρκή στελέχωση.

Κίνδυνος υπερεργασίας και ελαστικών ωραρίων

Ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι, στις περισσότερες δημόσιες ΣΑΕΚ, όπου υπηρετούν μόλις ένας ή δύο διοικητικοί υπάλληλοι, η εφαρμογή πολλαπλών ωραρίων θα οδηγήσει σε:

  • Παράταση του ημερήσιου ωραρίου,
  • Ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, και
  • «Σπαστό» ωράριο που θα επιβαρύνει τους υπαλλήλους με υπερωρίες και ψυχολογική πίεση.

Όπως τονίζει ο Π.Σ.Υ.Κ.Σ.Α.Υ.Π., αυτή η πρακτική δεν επηρεάζει μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους καταρτιζόμενους σπουδαστές, καθώς η κόπωση και η έλλειψη προσωπικού οδηγούν αναπόφευκτα σε χαμηλότερη αποδοτικότητα.

Η θέση των υπαλλήλων: «Στελέχωση πριν τις αλλαγές»

Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΚΕΔΑΣΥ και ΣΑΕΚ επισημαίνει πως κάθε αλλαγή στο ωράριο θα πρέπει να ακολουθεί, και όχι να προηγείται, της στελέχωσης των σχολών με μόνιμο διοικητικό προσωπικό.

Μόνο έτσι, όπως αναφέρει, θα εξασφαλιστεί ότι οι νέες ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν δίκαια και ομοιόμορφα, χωρίς να δημιουργηθούν ανισότητες και επιπλέον πιέσεις στις ήδη υποστελεχωμένες δομές.

«Η εφαρμογή νέου ωραρίου χωρίς επαρκή στελέχωση απειλεί τη σταθερότητα των ΣΑΕΚ και τη ζωή των εργαζομένων. Χρειάζονται πρώτα διορισμοί και μετά ρυθμίσεις», υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Πρόταση συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας

Παράλληλα, ο Π.Σ.Υ.Κ.Σ.Α.Υ.Π. δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, προσφέροντας τεχνική στήριξη και εξειδικευμένες προτάσεις, βασισμένες στην εμπειρία των υπαλλήλων που εργάζονται καθημερινά στις σχολές ΣΑΕΚ και γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των δομών.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι στόχος δεν είναι η αντίδραση, αλλά η εξασφάλιση μιας λειτουργικής και δίκαιης μετάβασης, που θα ενισχύσει την ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση και θα προστατεύσει την εργασιακή αξιοπρέπεια των διοικητικών υπαλλήλων.

Οι υπογραφές

Η ανακοίνωση φέρει τις υπογραφές του Προέδρου Νάσου Αθανασόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Χατζή, οι οποίοι καλούν το Υπουργείο να δώσει προτεραιότητα στη στελέχωση πριν από κάθε μεταβολή στο ωράριο, με γνώμονα το όφελος των εκπαιδευομένων και των εργαζομένων.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr