Βορίζια Κρήτης: Ταυτοποιήθηκαν οι πέντε δράστες – Μία σύλληψη και μία προσαγωγή

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του μακελειού στα Βορίζια Ηρακλείου, καθώς οι αρχές ταυτοποίησαν πέντε δράστες που φέρονται να εμπλέκονται στην αιματηρή βεντέτα.
Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μία σύλληψη και μία προσαγωγή, ενώ τρεις ύποπτοι παραμένουν ασύλληπτοι και αναζητούνται.
Η ατμόσφαιρα στο χωριό θυμίζει πολεμικό σκηνικό, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αποκλείσει την περιοχή και να πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε κάθε σημείο.
Συλλήψεις και Έρευνες σε Εξέλιξη
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με συντονισμένες εφόδους σε σπίτια και αγροκτήματα των δύο οικογενειών που εμπλέκονται στη φονική βεντέτα.
Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν χωρίσει το χωριό σε τρεις τομείς ερευνών, προχωρώντας σε έλεγχο οχημάτων και κατ’ οίκον έρευνες για τον εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ σταματούν κάθε όχημα που επιχειρεί να περάσει μέσα στα Βορίζια, ενώ οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με απόλυτη μυστικότητα.
Νέα Ανατροπή με τον Θάνατο της 57χρονης
Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η ανατροπή σχετικά με τον θάνατο της 57χρονης γυναίκας, που αρχικά θεωρήθηκε πως υπέστη ανακοπή. Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι η γυναίκα χτυπήθηκε από σφαίρα στη δεξιά πλευρά του σώματός της, με το βλήμα να διαπερνά τον πνεύμονα και τη σπονδυλική της στήλη.
Η αποκάλυψη αυτή αλλάζει τα δεδομένα της υπόθεσης, καθώς επιβεβαιώνει πως η 57χρονη έπεσε νεκρή από πυροβολισμό και όχι από παθολογικά αίτια.
Η Κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη
Παράλληλα, η κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, πατέρα πέντε παιδιών, αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας. Οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος νέας έντασης μεταξύ των οικογενειών και, γι’ αυτόν τον λόγο, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε η τελετή να γίνει τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα τη Δευτέρα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Οι Τρεις Καταζητούμενοι και τα Νοσοκομεία Υπό Φρούρηση
Από τους πέντε δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί:
- δύο νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο ΠΑΓΝΗ,
- ένας συνελήφθη,
- ένας προσήχθη,
- και τρεις ακόμα καταζητούνται.
Στο μεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύονται τόσο οι τραυματίες όσο και οι σοροί των θυμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν αντίποινα ή νέα επεισόδια.
Το Χωριό σε Κατάσταση Φόβου
Τα Βορίζια εξακολουθούν να βρίσκονται υπό αστυνομικό κλοιό, με τους κατοίκους να δηλώνουν πως «το χωριό έχει νεκρώσει». Οι δρόμοι παραμένουν άδειοι, ενώ τα σπίτια είναι κλειστά, καθώς οι περισσότεροι φοβούνται για νέα ξεσπάσματα βίας.
- 20 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα















