Αργεντινή: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα σε ποταμό – Εννέα νεκροί και 29 τραυματίες

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στην επαρχία Μισιόνες της Αργεντινής, όπου λεωφορείο με περίπου 50 επιβάτες βγήκε από την πορεία του και έπεσε από γέφυρα μέσα σε ποταμό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν 29 ακόμη.
Το χρονικό του δυστυχήματος
Το πολύνεκρο τροχαίο συνέβη περίπου στις 4:30 το πρωί (τοπική ώρα), κοντά στο χωριό Ομπέρα, περίπου 1.000 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μπουένος Άιρες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των αρχών, το διώροφο λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να περάσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να κατρακυλήσει στην κοίτη του ποταμού από ύψος αρκετών μέτρων.
Επιχείρηση διάσωσης μέσα στη νύχτα
Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα ανετράπη μέσα στο νερό, εγκλωβίζοντας πολλούς επιβάτες στα χαμηλότερα επίπεδα.
Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες έσπευσαν στο σημείο λίγο μετά το ατύχημα και έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν όσους είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια.
Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε αρκετές ώρες, καθώς η περιοχή ήταν δύσβατη και σκοτεινή, ενώ η ροή του ποταμού εμπόδιζε το έργο των σωστικών συνεργείων.
Οι αρχές ερευνούν τα αίτια
Οι τοπικές αρχές της επαρχίας Μισιόνες διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, εξετάζοντας εάν η ομίχλη, η υπερβολική ταχύτητα ή η κόπωση του οδηγού συνέβαλαν στη σύγκρουση.
Το λεωφορείο εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο μεγάλων αποστάσεων, μεταφέροντας επιβάτες από διάφορες περιοχές της βόρειας Αργεντινής.
Πένθος και οργή στην τοπική κοινωνία
Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη σε ολόκληρη την περιοχή, με τις τοπικές αρχές να κηρύσσουν ημέρα πένθους.
Κάτοικοι και συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, αφήνοντας λουλούδια και κεριά στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα.
- 18 λεπτά πριν ΑΣΕΠ – Αναπληρώσεις: Μόνιμοι διορισμοί στην ΑΑΔΕ – Ποιους αφορά η απόφαση
- 38 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 1 ώρα πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»


















