ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνούνται τις κατηγορίες οι πρώτοι 12 κατηγορούμενοι

Οι πρώτοι 12 από τους συνολικά 37 κατηγορουμένους στη νέα μεγάλη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή, αρνούμενοι τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, και υποστηρίζοντας ότι ενήργησαν νόμιμα.
Ανάμεσά τους βρισκόταν μια 27χρονη έγκυος, η οποία χθες αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στην απολογία της, φέρεται να τόνισε ότι το 2019 ξεκίνησε ως αγρότισσα με κύρια δραστηριότητα την καλλιέργεια βαμβακιού και υπέβαλε αίτηση για μίσθωση αγροτεμαχίων, θεωρώντας δεδομένη τη νόμιμη διαδικασία.
Όμως, όπως υποστήριξε, ενημερώθηκε αργότερα ότι οι εκμισθωτές δεν είχαν την κυριότητα των εκτάσεων και ότι είχε πέσει θύμα απάτης από τον λογιστή και τον μεσίτη, τους οποίους έχει μηνύσει. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Οι περισσότεροι από τους σημερινούς κατηγορουμένους θεωρούνται απλά στελέχη της οργάνωσης, εμπλεκόμενοι σε μικρότερες επιδοτήσεις ύψους 500 έως 1000 ευρώ. Οι απολογίες των υπολοίπων θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα.
- 5 λεπτά πριν Θα κάνει τελικά κόμμα ο Σαμαράς;
- 17 λεπτά πριν Βγήκαν τα έξι κριτήρια για να πάρετε 18.000 ευρώ
- 23 λεπτά πριν Πρώτη κατοικία: Πότε μπορεί να κινηθεί νομική διαδικασία απ’ τον πιστωτή- Ποια η εναλλακτική ρευστοποίησης

















