Σφοδρή κακοκαιρία στη Μεσσηνία: Πλημμύρισαν σπίτια και κατέρρευσαν γεφύρια (φωτο)

Σοβαρές ζημιές και εικόνες καταστροφής προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου περιοχές της Μεσσηνίας, με ιδιαίτερη ένταση στην Τριφυλία.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες, εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα στη συγκοινωνία. Ο παραλιακός δρόμος της Τερψιθέας υπέστη σοβαρές καταστροφές, ενώ η πρόσβαση σε αρκετά σπίτια έχει διακοπεί. Σπασμένοι αγωγοί και καθιζήσεις τμημάτων του παράπλευρου οδικού δικτύου δυσκόλεψαν περαιτέρω την κατάσταση.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν οι κάτοικοι σε Χαλαζόνι, Φαρακλάδα, Αγρίλη και Τερψιθέα. Παράλληλα, κατέρρευσαν και τα δύο γεφύρια στον Ξηρόκαμπο Κυπαρισσίας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών από ακινητοποιημένα οχήματα σε πλημμυρισμένα σημεία, καθώς και για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένες κατοικίες. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν έξι οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, παρέχοντας βοήθεια και ασφάλεια στους κατοίκους και τους οδηγούς.
- 18 λεπτά πριν ΑΣΕΠ – Αναπληρώσεις: Μόνιμοι διορισμοί στην ΑΑΔΕ – Ποιους αφορά η απόφαση
- 38 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 1 ώρα πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»















