Νατσιός στη Βουλή: «Εσείς είστε οι νεκροθάφτες της Εθνικής Μνήμης»

Νατσιός στη Βουλή: «Εσείς είστε οι νεκροθάφτες της Εθνικής Μνήμης»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Με αιχμηρή ρητορική και έντονο πατριωτικό ύφος, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος “ΝΙΚΗ”, Δημήτρης Νατσιός, τοποθετήθηκε στη Βουλή για την κυβερνητική τροπολογία που αφορά τον περιορισμό των διαδηλώσεων μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο κ. Νατσιός κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποκρισία» και «εθνική υποχώρηση», υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία «προσβάλλει τον ιερό χαρακτήρα του Μνημείου» και «αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη συστηματική αποδυνάμωση της εθνικής συνείδησης».

«Δεν θέλετε να προστατεύσετε το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – θέλετε να προστατευθείτε από τις φωνές του λαού. Εσείς είστε οι νεκροθάφτες της Εθνικής Μνήμης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

Αναφορές σε Κύπρο, Τουρκία και εθνικά ζητήματα

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Δημήτρης Νατσιός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη και τονίζοντας ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει». Υπενθύμισε το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου το 2004, λέγοντας ότι «τότε υπήρξε ηγεσία με θάρρος και εθνική αξιοπρέπεια».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, έθεσε ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα των 12 ναυτικών μιλίων, υπονοώντας ότι «υπάρχουν υπόγειες διαπραγματεύσεις» και καταγγέλλοντας «πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία».

«Η χώρα μας επί δεκαετίες επικαλείται το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, χωρίς ποτέ να το ασκεί. Αυτή η στάση δείχνει αδυναμία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

Κριτική στην κυβερνητική τροπολογία και αναφορά στα Τέμπη

Ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε ότι η τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στέλνει «λανθασμένο μήνυμα» και προκαλεί διχασμό. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει «επιλεκτική ευαισθησία», συνδέοντας το θέμα με την τραγωδία των Τεμπών.

«Σας κυνηγούν στους εφιάλτες σας τα 57 παιδιά των Τεμπών. Δεν θέλετε να βλέπετε τα ονόματά τους ούτε στο πεζοδρόμιο», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την κυβερνητική στάση «υποκριτική και ανάλγητη».

«Δηλητηριάζετε τη νέα γενιά μέσα από τα σχολικά βιβλία»

Με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι «διαβρώνει την εθνική ταυτότητα» των μαθητών μέσω των νέων σχολικών βιβλίων.

Παρέθεσε χαρακτηριστικά παραδείγματα από αναγνωστικά της Πέμπτης Δημοτικού, υποστηρίζοντας ότι «παρουσιάζουν ψευδώς την 28η Οκτωβρίου ως ημέρα φόβου».

«Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν ότι η 28η Οκτωβρίου είναι γιορτή ανδρείας και ελευθερίας. Όχι να διαβάζουν ότι οι Έλληνες κρύφτηκαν στα υπόγεια», ανέφερε, προτείνοντας την επανεισαγωγή της έπαρσης της σημαίας και της απαγγελίας του Εθνικού Ύμνου στα σχολεία.


«Γιορτάζουμε το Όχι, όχι τα Ναι» – Πατριωτικό μήνυμα ενόψει 28ης Οκτωβρίου

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Νατσιός έστειλε μήνυμα πατριωτισμού και αντίστασης, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Οι Έλληνες γιορτάζουμε το “Όχι”, γιατί με τα Ναι έρχεται η υποτέλεια. Η μεγαλοσύνη των εθνών δεν μετριέται με το στρέμμα, αλλά με της καρδιάς το πύρωμα και το αίμα», είπε, επικαλούμενος τους στίχους του Κωστή Παλαμά.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την τροπολογία, «υπερασπιζόμενο την ιστορική και πνευματική συνέχεια του ελληνικού έθνους».

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr