Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Ποιος χάνει – Ποιος κερδίζει με τα νέα φορολογικά κίνητρα

Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Ποιος χάνει – Ποιος κερδίζει με τα νέα φορολογικά κίνητρα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Ένα νέο καθεστώς εισάγεται με την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω πιστοποιημένων παρόχων, που θα συνδέεται απευθείας με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ. Αυτό θα επιτρέπει στις φορολογικές αρχές να έχουν πλήρη εικόνα για τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων, διευκολύνοντας έτσι τον εντοπισμό φοροδιαφυγής και απάτης.

Η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει σταδιακά, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 200.000 ευρώ θα είναι οι πρώτες που θα υποχρεωθούν να ενταχθούν, ενώ αργότερα το μέτρο θα επεκταθεί και στις μικρότερες επιχειρήσεις. Επιπλέον, όσοι ενταχθούν τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα, θα έχουν ειδικά φορολογικά κίνητρα.

Η διαδικασία λειτουργεί ως εξής: οι επιχειρήσεις στέλνουν τα στοιχεία τους σε έναν από τους 27 πιστοποιημένους παρόχους, οι οποίοι εκδίδουν το ηλεκτρονικό τιμολόγιο. Το τιμολόγιο αποστέλλεται στον εκδότη και τον παραλήπτη και ταυτόχρονα διαβιβάζεται σε πραγματικό χρόνο στο myDATA.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ηλεκτρονική τιμολόγηση προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως:

  • Ταχύτερη και πιο ακριβή ενημέρωση των φορολογικών αρχών, διευκολύνοντας την καταπολέμηση της μη υποβολής ΦΠΑ και της απάτης.
  • Μείωση του ελλείμματος συμμόρφωσης στον ΦΠΑ και λιγότερα λάθη στις δηλώσεις, με μείωση κόστους για τις επιχειρήσεις.
  • Χαμηλό διοικητικό βάρος, καθώς η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι ήδη συνήθης σε πολλούς τομείς και υποχρεωτική στις δημόσιες συμβάσεις.
  • Διευκόλυνση της έκδοσης προσυμπληρωμένων δηλώσεων ΦΠΑ, κάνοντας πιο εύκολη τη συμμόρφωση.

Όσοι ενταχθούν πρόωρα, θα απολαμβάνουν σημαντικά φορολογικά κίνητρα, όπως:

  • Πλήρη και διπλή απόσβεση για εξοπλισμό και λογισμικό μέσα στο φορολογικό έτος αγοράς.
  • 100% προσαύξηση της δαπάνης για παραγωγή, διαβίβαση και αρχειοθέτηση ηλεκτρονικών τιμολογίων το πρώτο έτος εφαρμογής.

Τα κίνητρα ισχύουν για δαπάνες από το 2025 και μόνο αν η δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική τιμολόγηση γίνει τουλάχιστον δύο μήνες πριν από την υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr