Νέα νίκη Τραμπ – «Κόβει» τον Τζίμι Κίμελ

Το ABC ανακοίνωσε την επ’ αόριστον διακοπή της εκπομπής «Jimmy Kimmel Live» ύστερα από σχόλια του διάσημου κωμικού για τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, γνωστός για την κόντρα του με τον Κίμελ, πανηγύρισε δημόσια: «Συγχαρητήρια στο ABC που επιτέλους βρήκε το θάρρος να κάνει αυτό που έπρεπε. Ο Κίμελ έχει ΜΗΔΕΝ ταλέντο», έγραψε στο Truth Social, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «σπουδαία νέα για την Αμερική».
Ο Κίμελ, σε πρόσφατο μονόλογό του, υποστήριξε ότι «η συμμορία MAGA προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει πολιτικούς πόντους από τη δολοφονία του Κερκ» και χλεύασε την αντίδραση του προέδρου Τραμπ.
Παράλληλα, αν και την ημέρα της επίθεσης είχε στείλει μήνυμα συμπαράστασης στην οικογένεια του Κερκ, τα νεότερα σχόλιά του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.
Η Nexstar Media, ιδιοκτήτρια μεγάλου αριθμού τηλεοπτικών σταθμών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα μεταδίδει πλέον την εκπομπή, κρίνοντας τα σχόλια «προσβλητικά».
Από την πλευρά της, η Ένωση Συγγραφέων Αμερικής (WGA) και η Sag-Aftra καταδίκασαν την απόφαση, κάνοντας λόγο για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων.
Η Άννα Γκόμεζ, Δημοκρατική στη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών, υπογράμμισε ότι «μία ασυγχώρητη πράξη πολιτικής βίας από ένα διαταραγμένο άτομο δεν πρέπει να αξιοποιείται ως δικαιολογία για λογοκρισία».
Παρά τις φήμες περί «ακύρωσης», πηγές από το περιβάλλον του Κίμελ ανέφεραν ότι ο παρουσιαστής δεν έχει απολυθεί, αλλά οι υπεύθυνοι του ABC σκοπεύουν να συζητήσουν μαζί του πριν επιστρέψει στον αέρα.
- 8 λεπτά πριν Παπαθανάσης: 110 εκατ. ευρώ για 18 νέα έργα στη Δυτική Μακεδονία
- 13 λεπτά πριν Ζεφύρι: Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- 21 λεπτά πριν Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ


















