Υπουργείο Παιδείας: “Πράσινο φως” σε αθλητικούς φορείς για δράσεις στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την έγκριση αδειών εισόδου για το σχολικό έτος 2025-2026 σε εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και φορέων.
Με την απόφαση αυτή, ανοίγει ο δρόμος ώστε οι εκπρόσωποι των φορέων να επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.
Στόχος: Στενότερη σχέση μαθητών με τον αθλητισμό
Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να ενισχυθεί η επαφή των μαθητών με τον αθλητισμό, μέσα από δράσεις, ενημερώσεις και συνεργασίες που θα πραγματοποιούνται εντός του σχολικού περιβάλλοντος.
Οι δράσεις αυτές θα γίνονται πάντα με την απαραίτητη άδεια και υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η ασφάλεια.
Οργάνωση και προγραμματισμός επισκέψεων
Το Υπουργείο επισημαίνει ότι οι επισκέψεις των αθλητικών φορέων θα πραγματοποιούνται με προγραμματισμένο τρόπο και σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των μαθημάτων.
Έτσι, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δράσεις αθλητικού χαρακτήρα χωρίς να επηρεάζεται το σχολικό τους πρόγραμμα.
Τι σημαίνει για τους μαθητές
Η παρουσία εκπροσώπων αθλητικών φορέων στα σχολεία δεν περιορίζεται μόνο σε ενημερώσεις· μπορεί να εμπνεύσει τους μαθητές να γνωρίσουν διαφορετικά αθλήματα, να καλλιεργήσουν πνεύμα συνεργασίας και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και ενεργό τρόπο ζωής.
- 2 λεπτά πριν Πού θα βρέξει σήμερα – Οι περιοχές με μπόρες και καταιγίδες
- 5 λεπτά πριν Προσφορά του ΣΦΕΕ στις δομές πρόνοιας της Λευκάδας
- 13 λεπτά πριν Τηλεθεάσεις 3/6/2026: Το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός κατέκτησε την κορυφή στο δυναμικό κοινό















