Το Λουξεμβούργο αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος

Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης την επόμενη εβδομάδα, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ο Λουξεμβούργιος υπουργός Εξωτερικών Ξαβιέ Μπετέλ επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Λικ Φρίντεν, μετά από συνεδρίαση με την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Και οι δύο αξιωματούχοι επέκριναν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αλλά και τη Χαμάς, τονίζοντας ότι αντιτίθενται στη λύση των δύο κρατών.
Ο Φρίντεν σημείωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η λύση των δύο κρατών μπορεί να φέρει βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή». Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά υπάρχει ένα κίνημα που καταδεικνύει ότι αυτή η λύση εξακολουθεί να είναι επίκαιρη».
Η διακήρυξη της Νέας Υόρκης, που έχει ήδη την υποστήριξη της πλειοψηφίας των χωρών του ΟΗΕ, ζητά:
- τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
- μια δίκαιη, ειρηνική και βιώσιμη διευθέτηση της σύγκρουσης με βάση τη λύση των δύο κρατών.
Τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το κείμενο.
- Μόλις τώρα Γαύδος: Επιχείρηση διάσωσης για 38 μετανάστες – Εντοπίστηκαν σε λέμβο νότια του νησιού
- 11 λεπτά πριν Νταντάδες της Γειτονιάς: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για voucher έως 500 ευρώ τον μήνα – Ποιοι δικαιούνται την ενίσχυση
- 22 λεπτά πριν Συντάξεις Ιουλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο


















