6.000 άνεργοι στο ραντεβού της ΔΥΠΑ για να βρουν δουλειά

Περισσότεροι από 6.000 πολίτες πέρασαν την πύλη της Αποθήκης Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης στις 12–13 Σεπτεμβρίου, όπου η ΔΥΠΑ πραγματοποίησε τις «Ημέρες Καριέρας» στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ, καταγράφοντας μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές του θεσμού.
Με 6.449 επισκέπτες και πάνω από 2.500 προεγγραφές, η διοργάνωση επιβεβαίωσε τη δυναμική της ως σημείο συνάντησης εργοδοτών και υποψηφίων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις 100 συμμετέχουσες επιχειρήσεις, 276 υποψήφιοι προωθούνται για άμεση πρόσληψη, ενώ 921 καλούνται σε δεύτερη συνέντευξη — ένδειξη της αυξημένης ζήτησης για προσωπικό αλλά και της στροφής σε αναβαθμισμένες δεξιότητες.
Οι επιχειρήσεις έκαναν λόγο για αισθητή βελτίωση στην ποιότητα των βιογραφικών, καθώς και για μεγαλύτερη συμμετοχή νεότερων ηλικιακά υποψηφίων σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις. Το γεγονός αποτυπώνει τόσο την ωρίμανση του θεσμού όσο και την ενίσχυση της «δεξαμενής» ταλέντου στη Βόρεια Ελλάδα.
Οι «Ημέρες Καριέρας» υπογραμμίζουν τον στρατηγικό ρόλο της ΔΥΠΑ ως γέφυρα ανάμεσα στις δεξιότητες των αναζητούντων εργασία και τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, με έμφαση στην απασχόληση νέων και γυναικών. Παράλληλα, η ΔΥΠΑ συνεχίζει να διευρύνει το αποτύπωμά της στην κατάρτιση και επανακατάρτιση, ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις.
Με μια ματιά:
- 6.449 επισκέπτες | >2.500 προεγγραφές
- 100 επιχειρήσεις
- 276 υποψήφιοι για άμεση πρόσληψη
- 921 υποψήφιοι για δεύτερη συνέντευξη
- Ισχυρότερη παρουσία νέων & αναβαθμισμένα βιογραφικά
- 4 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 1/2022: Νέες αναπληρώσεις προσλήψεων στην ΕΕΤΤ
- 5 λεπτά πριν Συντάξεις αναπηρίας: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως 900€
- 8 λεπτά πριν Ακίνητα: Πού «φρενάρουν» οι αυξήσεις και πού επιμένουν











