Δολοφονία Τσάρλι Κερκ – Τα τελευταία λόγια πριν τη μοιραία σφαίρα

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ – Τα τελευταία λόγια πριν τη μοιραία σφαίρα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Ο 31χρονος συντηρητικός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μιλούσε σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Valley στην πόλη Όρεμ της Γιούτα, όταν δέχτηκε τον πυροβολισμό που του στοίχισε τη ζωή.

Ο Κερκ, φορώντας λευκό κοντομάνικο με τη λέξη “Freedom” και σκούρο παντελόνι, απαντούσε σε ερωτήσεις του κοινού για τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ.

Ένα μέλος του ακροατηρίου τον προκάλεσε ρωτώντας:
«Ξέρετε πόσοι τρανς Αμερικανοί έχουν υπάρξει δράστες σε περιστατικά μαζικών πυροβολισμών τα τελευταία 10 χρόνια;»

Η απάντηση του Κερκ ήταν: «Πολλοί», προκαλώντας αντιδράσεις στο πλήθος. Ο ίδιος ερωτήθηκε ξανά για τον συνολικό αριθμό δραστών, ο οποίος σύμφωνα με τον φοιτητή ήταν «πέντε». Ο Κερκ ανταπάντησε: «Μετράμε ή όχι τις εγκληματικές συμμορίες;»

Αυτές ήταν οι τελευταίες του λέξεις, πριν η σφαίρα τον χτυπήσει στον λαιμό και τον ρίξει από την καρέκλα του. Το πλήθος πανικοβλήθηκε και οι σωματοφύλακές του τον απομάκρυναν βαριά τραυματισμένο.

Σύμφωνα με τις αρχές, η σφαίρα προήλθε από την κορυφή του Losee Center, περίπου 60 μέτρα από το σημείο της εκδήλωσης. Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν μια μαύρη φιγούρα να κινείται στην ταράτσα του κτιρίου, την οποία οι ερευνητές συνδέουν με τον δράστη.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του Κερκ λίγη ώρα αργότερα, κάνοντας λόγο για «μια σκοτεινή στιγμή για την Αμερική» και καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν τις αξίες της ελευθερίας, του νόμου και της πίστης.

Οι έρευνες για τον ένοπλο συνεχίζονται, με τις αρχές να θεωρούν το γεγονός «πολιτική δολοφονία» και να εκτιμούν ότι ο δράστης έδρασε μόνος του.

Ποιος ήταν ο Τσάρλι Κέρκ

Ο Τσάρλι Κερκ (Charlie Kirk, 1993–2025) ήταν Αμερικανός ακτιβιστής, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παρουσιαστής, γνωστός ως ένας από τους πιο επιδραστικούς εκπροσώπους της αμερικανικής δεξιάς νεολαίας και στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ.

  • Γέννηση – Καταγωγή: Μεγάλωσε στο Prospect Heights, προάστιο του Σικάγου, σε οικογένεια μετριοπαθών πολιτικά γονιών.
  • Νεανικά χρόνια: Διακρίθηκε ως Eagle Scout στους Προσκόπους· ήδη από το λύκειο υιοθέτησε έντονες συντηρητικές θέσεις, κατηγορώντας καθηγητές για «μαρξιστική» προκατάληψη. Στα 17 του έγραψε άρθρο στο Breitbart και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.
  • Εκπαίδευση: Φοίτησε για λίγο στο Harper College αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του για να ασχοληθεί με την πολιτική δράση. Η απόρριψή του από τη Στρατιωτική Ακαδημία West Point τον ώθησε περισσότερο προς τον ακτιβισμό.

Turning Point USA

Το 2012, στα 18 του, συνίδρυσε με τον Μπιλ Μοντγκόμερι την Turning Point USA (TPUSA), μια οργάνωση που στόχευε στην προώθηση συντηρητικών ιδεών σε πανεπιστημιουπόλεις. Η TPUSA μεγάλωσε γρήγορα, με χιλιάδες τοπικά παραρτήματα και πολυεκατομμυριούχο χρηματοδότηση. Αργότερα δημιούργησε την Turning Point Action (πολιτική δράση) και την Turning Point Faith (στρατολόγηση ευαγγελικών).

Πολιτική επιρροή

  • Έγινε στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ και της οικογένειάς του· ήταν πρόεδρος των Students for Trump και ο νεότερος ομιλητής στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων το 2016.
  • Έπαιξε ρόλο στην οργάνωση εκδηλώσεων τύπου Stop the Steal μετά τις εκλογές του 2020, ενώ κλήθηκε να καταθέσει για την 6η Ιανουαρίου 2021, όπου επικαλέστηκε την 5η τροπολογία.
  • Για την εκστρατεία του Τραμπ το 2024 έκανε πανεθνικές περιοδείες σε πανεπιστήμια, παρουσιάζοντας την πολιτική μάχη ως «πνευματικό πόλεμο».

Απόψεις

  • Έντονα αντι-μεταναστευτικός, αντι-ισλαμικός και αντι-ΛΟΑΤΚΙ, με δηλώσεις που συχνά προκαλούσαν αντιδράσεις.
  • Σφοδρός επικριτής της πανδημικής πολιτικής, αποκαλώντας τα μέτρα «ιατρικό απαρτχάιντ».
  • Αμφισβητούσε την κλιματική κρίση, αντιτάχθηκε στα προγράμματα DEI (diversity, equity, inclusion) και αποκάλεσε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «υπερεκτιμημένο».
  • Προώθησε την ιδέα της σύντηξης χριστιανισμού και πολιτικής, με αναφορές στο δόγμα των «Seven Mountains».

ΜΜΕ & επιρροή

  • Παρουσιαστής του The Charlie Kirk Show, καθημερινής τρίωρης ραδιοφωνικής εκπομπής.
  • Δημιούργησε το Turning Point Live και είχε μεγάλη απήχηση σε Instagram, YouTube και TikTok, ιδιαίτερα με βίντεο αντιπαραθέσεων σε πανεπιστήμια.
  • Έγραψε αρκετά βιβλία με ιδεολογικό περιεχόμενο υπέρ της δεξιάς.

Προσωπική ζωή

Το 2021 παντρεύτηκε την Έρικα Φραντσβε (Erika Frantzve), πρώην Miss Arizona USA. Απέκτησαν δύο παιδιά (κόρη το 2022, γιο το 2024).

Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr