ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου
Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», σε ένδειξη αντίδρασης στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Όπως υπογράμμισε, το νομοσχέδιο «εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα» και στοχεύει σε ρυθμίσεις που πλήττουν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους σε επισφαλείς κλάδους, όπως η εστίαση.
Ο κ. Παναγόπουλος άσκησε «σφοδρότατη κριτική» στη ρύθμιση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σημειώνοντας ότι «δίνει τέτοιες ευελιξίες που δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη». Παράλληλα, τόνισε πως η υπερεργασία οδηγεί σε εξουθένωση χωρίς να εξασφαλίζει βιώσιμη ευημερία, σε μια χώρα όπου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι μισθοί σε μονάδες αγοραστικής δύναμης είναι οι τελευταίοι στην Ευρώπη».
- 1 ώρα πριν Εφάπαξ: Μειώσεις έως 23% – Ποιοι επηρεάζονται από τον «κόφτη» του 2014
- 1 ώρα πριν Καιρός σήμερα 04/08: «Καμίνι» η χώρα με 37άρια – Πού θα χτυπήσουν 7 μποφόρ
- 1 ώρα πριν Εορτολόγιο: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 4/8/2026








