Εξιχνιάστηκε η εκτέλεση 47χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός 47χρονου αλλοδαπού, που σημειώθηκε το βράδυ της 18ης Αυγούστου 2025 στον Άγιο Παντελεήμονα, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται ως δράστης της ανθρωποκτονίας. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας εντοπίστηκε και δεύτερος 27χρονος συνεργός του, με τον οποίο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν αναπτύξει παράλληλη δράση στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Το χρονικό
Το βράδυ της 18ης Αυγούστου, ο δράστης προσέγγισε τον 47χρονο στην οδό Μιχαήλ Βόδα με δίκυκλη μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησε θανάσιμα. Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής, με αξιοποίηση ψηφιακών και εγκληματολογικών δεδομένων, που οδήγησε στην ταυτοποίηση του 27χρονου και στη χαρτογράφηση των κινήσεών του.
Στις 21 Αυγούστου εντοπίστηκε στον Άλιμο το δίκυκλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία. Όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί από την Καλλιθέα και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.
Οι έρευνες και τα ευρήματα
Χθες το πρωί, αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε τρεις κατοικίες στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 1.430,8 γραμμάρια κοκαΐνης
- 642 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
- 34 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»)
- 137 γραμμάρια άγνωστης χημικής ουσίας
- όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια
- ρουχισμός και εξοπλισμός αναβάτη, πανομοιότυπος με εκείνον του δράστη
Επίσης βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα, καθώς και υλικά που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών.
Το προφίλ των δραστών
Οι δύο 27χρονοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, σωματικές βλάβες, ενδοοικογενειακή βία και απείθεια.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
- 13 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 35 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 43 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη















