Δήμος Αθηναίων: «Πρωταθλητής του ψεύδους και της παραπληροφόρησης» ο Μπακογιάννης

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά με σκληρούς τόνους στις κατηγορίες του Κώστα Μπακογιάννη για το επικείμενο «λουκέτο» στο υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου, χαρακτηρίζοντάς τον «πρωταθλητή του ψεύδους και της παραπληροφόρησης».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, το ακίνητο της οδού Αλικαρνασσού 49, όπου λειτουργεί το υπνωτήριο, θα επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια μετά από εξώδικο που έλαβε ο δήμος τον Ιούλιο του 2025.
Για να διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του υπνωτηρίου, ο δήμος πρότεινε παράταση παράδοσης του κτιρίου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, ώστε να ολοκληρωθούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ που χρηματοδοτούν τις δράσεις των Γιατρών του Κόσμου και της Equal-Society, που διαχειρίζονται το υπνωτήριο και το συσσίτιο αντίστοιχα.
Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με τις δύο οργανώσεις για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίσει τη λειτουργία των δομών από τον Ιανουάριο του 2026.
Η κοινή απόφαση προβλέπει τη μεταφορά του υπνωτηρίου στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων (ΠΚΑ), το οποίο έχει δυναμικότητα 400 ατόμων και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 200. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, μπορεί να υποδεχθεί επιπλέον 50 άτομα χωρίς να επηρεαστούν οι υπάρχουσες συνθήκες διαβίωσης.
Τα επιστημονικά στελέχη των Γιατρών του Κόσμου και του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται στενά για την ομαλή μετάβαση από τον Ιανουάριο 2026. Ο δήμος καλεί τον κ. Μπακογιάννη να ενημερωθεί σωστά πριν εκτοξεύσει ψευδείς κατηγορίες.
- 15 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 45 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου


















