Τέλος εποχής για τα τρόλεϊ

Ύστερα από 70 χρόνια παρουσίας στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, τα τρόλεϊ οδεύουν προς το τέλος της διαδρομής τους.
Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (1/8) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τα τρόλεϊ αναμένεται σύντομα να αποσυρθούν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι είχε αρχικά προβλεφθεί η προμήθεια νέων οχημάτων, αυτή η απόφαση ανακλήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι το υπάρχον δίκτυο (καλώδια και στύλοι) απαιτεί σημαντική αναβάθμιση, η οποία συνεπάγεται υψηλό κόστος.
Κατόπιν μελέτης και αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης, αποφασίστηκε το σταδιακό τέλος των τρόλεϊ, το οποίο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:
- Αποξήλωση των καλωδίων και στύλων σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, με εξαίρεση βασικούς άξονες όπως η λεωφόρος Συγγρού, όπου τα δρομολόγια θα ενισχυθούν.
- Αντικατάσταση των τρόλεϊ με νέα ηλεκτρικά λεωφορεία.
Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Κυρανάκης, όλοι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα απορροφηθούν στις νέες υπηρεσίες λεωφορείων.
- 14 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 36 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 44 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη















