Σύμη: Παράνομη μεταφορά μετανάστη με jet ski από την Τουρκία

Ένα ακόμα περιστατικό παράνομης διακίνησης μεταναστών από τα τουρκικά παράλια κατέγραψε το Λιμενικό Σώμα, αυτή τη φορά με τη χρήση θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet ski). Το συμβάν σημειώθηκε στη Σύμη, όταν 42χρονος Τούρκος υπήκοος εντοπίστηκε να μεταφέρει παράνομα αλλοδαπό στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής.
Εντοπισμός και καταδίωξη από το Λιμενικό
Κατά τη διάρκεια τακτικής περιπολίας, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε jet ski να κινείται με υψηλή ταχύτητα προς τη βορειοδυτική ακτή της Σύμης, ερχόμενο από την Τουρκία. Το jet ski προσέγγισε την περιοχή Άγιος Αιμιλιανός, όπου αποβίβασε έναν άνδρα και επιχείρησε αμέσως να επιστρέψει.
Παρά τους επικίνδυνους ελιγμούς του διακινητή, οι λιμενικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, μεταφέροντάς τον στο λιμάνι της Σύμης.
Ομολόγησε την πληρωμή 2.000 ευρώ ο μετανάστης
Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε στην περιοχή Μυρταριώτισσα ο μετανάστης που είχε αποβιβαστεί, ο οποίος αναγνώρισε τον 42χρονο ως τον άνθρωπο που τον μετέφερε. Κατέθεσε πως η διαδρομή ξεκίνησε από την περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας και ότι κατέβαλε 2.000 ευρώ για τη μεταφορά του.
Κατασχέθηκε το jet ski – Αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες
Το Λιμεναρχείο Σύμης, που έχει αναλάβει την προανάκριση, κατέσχεσε το jet ski ως μέσο διάπραξης εγκλήματος, ενώ ο Τούρκος χειριστής αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για παράνομη διακίνηση μεταναστών κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας.
- 17 λεπτά πριν ΑΣΕΠ – Αναπληρώσεις: Μόνιμοι διορισμοί στην ΑΑΔΕ – Ποιους αφορά η απόφαση
- 37 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 1 ώρα πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»















