Κυριάκος Μητσοτάκης για Θάνο Αξαρλιάν: «Η Δημοκρατία δεν ξεχνά»
Με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν από τη 17 Νοέμβρη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανάρτηση στα social media, τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου νέου.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρωθυπουργός έγραψε:
«Η μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν παραμένει ζωντανή, 33 χρόνια μετά τη δολοφονία του από την τρομοκρατία».
Μήνυμα ενότητας και θεσμικής προσήλωσης
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της διατήρησης της μνήμης και της αντίστασης στον φανατισμό, επισημαίνοντας:
«Τον θυμόμαστε πάντα. Η Δημοκρατία δεν ξεχνά. Στέκεται απέναντι στο μίσος και τον φανατισμό. Και επιμένει: με θεσμούς, με ενότητα, με αλήθεια.»
Το μήνυμα έρχεται να υπενθυμίσει την αναγκαιότητα της ισχυρής θεσμικής θωράκισης απέναντι σε κάθε μορφή βίας, 33 χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε την Ελλάδα.
- 49 λεπτά πριν 525 ευρώ κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
- 1 ώρα πριν ΔΥΠΑ: Λήγουν σήμερα (18/8) οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις με μισθό έως 1.250 ευρώ
- 3 ώρες πριν Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμο έως 1.500 ευρώ για πινακίδες, αλυσίδες και «κρατημένες» θέσεις









