Τέξας: 120 νεκροί και 173 αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το Τέξας την περασμένη Παρασκευή, με τις αρχές να δίνουν μάχη για την ανεύρεση των αγνοουμένων και την αποκατάσταση των ζημιών.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, οι νεκροί ανέρχονται σε 120, εκ των οποίων 95 προέρχονται από την κομητεία Κερ, την περιοχή που επλήγη περισσότερο.
Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται 36 παιδιά, ενώ 27 σοροί παραμένουν αταυτοποίητες.
Παράλληλα, 173 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, με τις προσπάθειες διάσωσης να συνεχίζονται αδιάκοπα.
Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής επιστρέφουν δειλά στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν τα ορμητικά νερά.
Αγνοούμενοι στην κατασκήνωση Mystic – Σοκάρουν οι μαρτυρίες
Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται πέντε κορίτσια και ένας σύμβουλος της χριστιανικής κατασκήνωσης Mystic, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από την πλημμύρα.
Καθυστέρηση στον συναγερμό – Στο στόχαστρο οι Αρχές
Εν τω μεταξύ, έντονες είναι οι επικρίσεις για τη λειτουργία του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς δημοσιογραφικές αποκαλύψεις κάνουν λόγο για καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του συναγερμού.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Δημόσιο Ραδιόφωνο του Τέξας (TPR), οι πρώτοι διασώστες είχαν ζητήσει από το πρωί της Παρασκευής την αποστολή μαζικής ειδοποίησης, ωστόσο το αίτημά τους αντιμετωπίστηκε με γραφειοκρατικά εμπόδια, καθώς απαιτούσε ειδική έγκριση.
Αποτέλεσμα ήταν πολλοί πολίτες να λάβουν την ειδοποίηση με καθυστέρηση έως και έξι ωρών, την ώρα που τα νερά παρέσερναν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Άλλοι πρόλαβαν να ειδοποιηθούν εντός μίας ώρας, αποκαλύπτοντας τις ασυνέπειες του συστήματος.
Δεν υπήρχε επίσημο σύστημα έκτακτης ανάγκης
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του δικαστή της κομητείας Κερ, ο οποίος παραδέχθηκε, σε συνέντευξη Τύπου στις 4 Ιουλίου, ότι η περιοχή δεν διέθετε λειτουργικό σύστημα συναγερμού έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, από το 2015 έχουν γίνει αιτήματα για επιχορηγήσεις εγκατάστασης προειδοποιητικού συστήματος, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα ουσιαστικό.
Επιπλέον, δεν υπάρχουν εξωτερικές σειρήνες καιρού για ειδοποίηση σε ορισμένες κοινότητες, ενώ η υπάρχουσα τεχνολογία περιορίζεται σε μηνύματα κειμένου ή προηχογραφημένα τηλεφωνήματα, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, δεν επαρκούν σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις.
Συγκλονιστική ιστορία: Πατέρας αρνήθηκε να εγκαταλείψει τα παιδιά του
Μια ακόμη τραγική ιστορία έρχεται στο φως. Πατέρας στην πληγείσα περιοχή αρνήθηκε να αποχωριστεί τα παιδιά του, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν όλοι από τα νερά. Το περιστατικό αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο τη δραματική κατάσταση που βίωσαν οι κάτοικοι.
- 24 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 55 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου


















