Έφοδος της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέα έφοδο στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2025 η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ερευνών για οικονομικές υποθέσεις που σχετίζονται με τον Οργανισμό Πληρωμών.
Η επιχείρηση στο ΟΠΕΚΕΠΕ
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 20 αστυνομικοί, ενώ στο σημείο βρέθηκε και Ευρωπαίος εισαγγελέας, επιβεβαιώνοντας το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την υπόθεση που εξετάζεται.
Στόχος της εφόδου είναι η συλλογή στοιχείων και εγγράφων που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, εστιάζοντας στη διασταύρωση ΑΦΜ και την κατανομή των αγροτικών επιδοτήσεων.
Δήλωση του Κώστα Τσιάρα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ανέφερε στα Παραπολιτικά:
«Το ελληνικό FBI έχει μπει στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να αντλήσει στοιχεία και μεθοδολογία για τη διασταύρωση των ΑΦΜ.»
Η δήλωση του υπουργού υπογραμμίζει τη σημασία της διαφάνειας και του εκσυγχρονισμού στον έλεγχο των διαδικασιών που αφορούν τις αγροτικές επιδοτήσεις και τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων.
- 5 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 17ΓΔ/2026: Βγήκαν οι οριστικοί πίνακες για θέσεις ευθύνης στο Υπουργείο Εσωτερικών
- 28 λεπτά πριν ΑΣΕΠ: Εκτός λειτουργίας το HelpDesk από σήμερα (23/10) έως και 26 Οκτωβρίου
- 38 λεπτά πριν Παλλήνη: Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη









