Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν δημοτικό υπάλληλο κατά τη διάρκεια εκταφής

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν πατέρας και γιος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν δημοτικό υπάλληλο κατά τη διάρκεια εκταφής στα Κοιμητήρια Ευόσμου.
Δείτε επίσης: Κ. Κυρανάκης: Μέχρι το 2026 ο σιδηρόδρομος αλλάζει πρόσωπο
Σε βάρος του 48χρονου πατέρα και του 30χρονου γιου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, ενώ η δίκη αναβλήθηκε για την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης. Μέχρι τότε, οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το χρονικό του επεισοδίου
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την εκταφή της συζύγου και μητέρας των κατηγορουμένων, παρουσία συγγενών, σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε διαπληκτισμός με τον 63χρονο δημοτικό υπάλληλο, που εξελίχθηκε σε άγριο ξυλοδαρμό.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:
- Ο 30χρονος γιος χτύπησε με μπουνιά τον υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε και ο πατέρας.
- Οι δύο δράστες έριξαν τον υπάλληλο πάνω στο μνήμα, χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα.
- Ο γιος φέρεται να χρησιμοποίησε στειλιάρι, χτυπώντας τον στα πλευρά.
«Ήθελαν να παρέμβουν στη διαδικασία εκταφής»
Ο πρόεδρος των Κοιμητηρίων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σάββας Καλαϊτζίδης, ανέφερε στο protothema.gr ότι οι δύο άνδρες προσπάθησαν να παρέμβουν στη διαδικασία εκταφής «με τον τρόπο που εκείνοι θεωρούσαν σωστό».
«Ο υπάλληλος έκανε τη δουλειά του, αλλά δέχθηκε επίθεση με γροθιές και στειλιάρι. Το περιστατικό μας ανησύχησε πολύ», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν ο γιος ήταν υπό την επήρεια ουσιών, ωστόσο «μετά το περιστατικό φαινόταν πως δεν ήταν καλά».
Η επίθεση σταμάτησε χάρη στην παρέμβαση συναδέλφων του υπαλλήλου, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα.
«Το ζήσαμε κι αυτό», σχολίασε ο κ. Καλαϊτζίδης, επισημαίνοντας τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι των κοιμητηρίων.
- 4 λεπτά πριν Επίδομα θέρμανσης: Η υποχρέωση που πρέπει να τηρούν οι δικαιούχοι για 5 χρόνια
- 14 λεπτά πριν Σύνταξη μη μισθωτών: τι πρέπει να ξέρουν επαγγελματίες και αγρότες πριν υποβάλουν αίτηση
- 1 ώρα πριν Αφιέρωμα: Η ιστορία του Μουντιάλ
















