Έρχεται «Τροπική Νύχτα» την Παρασκευή – Πού θα έχει πάνω από 25°C το βράδυ

Κατακόρυφα έχει ανέβει η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες, με τον υδράργυρο να «αγγίζει» ακόμα και τους 42°C σε περιοχές της Πελοποννήσου.
Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών.
- Δείτε: Καύσωνας: Ενεργοποιείται το «HEAT ALARM»! Σε ποιες περιοχές αναμένεται ακραία θερμική επιβάρυνση
Το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί στη χώρα έως και το Σάββατο (28/6), με θερμοκρασίες έως και 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Τόσο το βράδυ της Πέμπτης (26/6) όσο και της Παρασκευής (27/6), θα είναι «τροπικό», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.
Τι σημαίνει αυτό; Ο όρος «τροπικές νύχτες» αναφέρεται σε βράδια κατά τα οποία η ελάχιστη θερμοκρασία παραμένει ιδιαίτερα υψηλή, και δεν πέφτει κάτω από τους 25°C, γεγονός που προκαλεί έντονη επιβάρυνση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ποιες περιοχές θα έρθουν αντιμέτωπες με το φαινόμενο;
Ιδιαίτερα υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες τα βράδια στις εξής περιοχές:
- Αθήνα
- Λάρισα
- Θεσσαλονίκη
- Αγρίνιο,
- Σέρρες,
- Κιλκίς,
- Δράμα,
- Ορεστιάδα
Ενδεικτικά οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σήμερα το βράδυ στην Αθήνα


Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 3 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια















