«Σαμουράι» στη Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε ταβέρνα με σπαθί

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε ταβέρνα στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, όταν ένας 64χρονος Ισπανός, μετά από λεκτικές προστριβές, επέστρεψε στο κατάστημα κρατώντας σπαθί και απείλησε θαμώνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του emakedonia.gr, ο άνδρας είχε προκαλέσει ένταση ενώ έτρωγε. Μετά την αρχική του αποχώρηση, επέστρεψε με ένα σπαθί που είχε κρυμμένο στην πλάτη του, επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά.
Ένας 45χρονος πελάτης αντέδρασε όταν ο δράστης παρενόχλησε μια μητέρα με βρέφος. «Φοβήθηκα για τη γυναίκα και το παιδί μου. Του είπα να απομακρυνθεί και όταν τον έπιασα από το μπράτσο, τράβηξε το σπαθί και προσπάθησε να με καρφώσει στην κοιλιά», δήλωσε ο 45χρονος, περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης.
Άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. – Οπλοστάσιο στο αυτοκίνητο
Ευτυχώς, κοντά στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί, οι οποίοι παρενέβησαν άμεσα και κατάφεραν, με τη βοήθεια του 45χρονου, να ακινητοποιήσουν τον δράστη και να του περάσουν χειροπέδες.
Κατά τον έλεγχο στο όχημά του εντοπίστηκαν:
- Δύο σπαθιά τύπου κατάνα
- Ένα ρέπλικα πιστόλι με ελατήριο (εκτοξεύει πλαστικά βλήματα)
- Ένα ξύλινο δόρυ (yari bokken)
- Ένα ζευγάρι γάντια για πολεμικές τέχνες
- Τρεις ζώνες καράτε
- Μία αλυσίδα τύπου kusari fundo
Ο 64χρονος φαίνεται να ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Τουρκία και είχε ήδη αγοράσει εισιτήριο για να αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς από την Ηγουμενίτσα.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβίαση του νόμου περί όπλων. Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου η εκδίκαση αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα. Ο δράστης παραμένει κρατούμενος.
- 1 λεπτό πριν Μεταβολή εξπρές στον καιρό: Πού θα βρέξει σήμερα 05/06
- 6 λεπτά πριν Επίδομα θέρμανσης: Η υποχρέωση που πρέπει να τηρούν οι δικαιούχοι για 5 χρόνια
- 16 λεπτά πριν Σύνταξη μη μισθωτών: τι πρέπει να ξέρουν επαγγελματίες και αγρότες πριν υποβάλουν αίτηση
















