Εξάρθρωση κυκλώματος απάτης με ζημία άνω των 5,5 εκατ. ευρώ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.
Δείτε επίσης:Τραγωδία στην Πεντέλη: Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο
Η επιχείρηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ερευνών για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που φέρεται να εμπλέκεται σε σειρά εκτεταμένων οικονομικών απάτων σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε πλασματικά ή παραπλανητικά στοιχεία σε αιτήσεις για κρατικές ενισχύσεις, όπως αποζημιώσεις ενοικίου λόγω COVID, επιστρεπτέες προκαταβολές, επιδοτήσεις ΕΣΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.
Η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται εντός της ημέρας.
- 12 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Σήμερα (4/6) η ηλεκτρονική κληρωτίδα – Έρχονται τα αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες προσλήψεις
- 13 λεπτά πριν Έρχονται αναδρομικά έως 3.500 ευρώ για 100.000 συνταξιούχους- Ποιοι θα τα πάρουν
- 27 λεπτά πριν Συναγερμός στον Πειραιά: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού















