Λαμία: Εισέβαλε σε εκκλησία φωνάζοντας γιατί τον ξύπνησαν οι καμπάνες του Όρθρου

Ένα απρόσμενο περιστατικό τάραξε την ηρεμία της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, το πρωί της Δευτέρας, στην ιστορική εκκλησία της Παναγίας Δέσποινας στη Λαμία.
Την ώρα που οι καμπάνες σήμαιναν τον Όρθρο για τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, ένας νεαρός άνδρας εισέβαλε ξαφνικά στον ναό προκαλώντας έντονη αναστάτωση.
Σύμφωνα με το LamiaReport, ο άνδρας φώναζε και έβριζε χυδαία, καθώς πλησίαζε με οργή το Ιερό.
Παρά τις αντιδράσεις των λιγοστών πιστών, δεν δίστασε να περάσει μέσα από την Ωραία Πύλη και να εισχωρήσει στο Ιερό, αναζητώντας τον ιερέα, τον οποίο συνέχισε να καθυβρίζει.
Όπως ανέφερε φωνάζοντας, τον ενόχλησε ο ήχος από τις πρωινές καμπάνες που – σύμφωνα με τον ίδιο – τον ξύπνησαν.
Παρά τις παρατηρήσεις των παρευρισκομένων, ο εισβολέας παρέμεινε αμετανόητος, επιμένοντας να προσβάλει τους πάντες με προκλητική φρασεολογία.
Ο ιερέας της εκκλησίας, ωστόσο, κράτησε ψύχραιμη στάση και στο κήρυγμά του λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στο περιστατικό με λόγια συγχώρεσης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Εκκλησία μας μπορεί και συγχωρεί ακόμη και τις πιο ακραίες συμπεριφορές».
Το περιστατικό έχει προκαλέσει συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, με αρκετούς να επισημαίνουν την ανάγκη για μεγαλύτερο σεβασμό προς τους χώρους λατρείας και τη σημασία της ψυχραιμίας σε τέτοιες στιγμές.
- 12 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 20 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη
- 21 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Δείτε τα θέματα που έπεσαν σήμερα (4/6) σε ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών, Ανατομία και Βιολογική Γεωργία















